Andreas Mikkelsen tähistas novembris Austraalia ralli võitu, kuid jäi seejärel ootamatult töötuks.Foto: WILLIAM WEST
Auto-Moto uudised
19. aprill 2017, 14:59

TAGASITULEK! Norra ralliäss Mikkelsen istub Hyundai rooli

Möödunud hooaja lõpus Volkswageni poolt hüljatud Norra ralliäss Andreas Mikkelsen võib peagi WRC-sarja naasta. Mehe teenete vastu tunneb enim huvi Hyundai.

Tänavu on 27aastane piloot juhtinud Škoda Fabia R5 autot, millega teeb kaasa WRC2-klassis, kuid selline tase teda ilmselgelt ei rahulda. Mikkelsen peab pidevalt läbirääkimisi Hyundai, Toyota ja Citroeni tehasemeeskondadega, et võimalikult kiiresti kõige kiiremasse sarja naasta.

Sellel nädalal istubki Mikkelsen üle pika aja taas nö õige ralliauto rooli, kui testib Portugalis Hyundaid. Arvatakse, et Lõuna-Korea autotootja napsabki Mikkelseni endale ja teeb temast Thierry Neuville’i, Dani Sordo ja Hayden Paddoni kõrval tiimi neljanda sõitja. Võimalik, et Mikkelsen asub rallivõitu jahtima juba Portugalis. 

Andreas Mikkelsen Škoda roolis. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA

Anonüümne allikas tõdes Motorsport.com-ile: "Paistab, et Hyundai viib end WRC-sarjas järgmisele tasemele: sellises koosseisus nelja sõitjaga meeskond oleks järgmisel aastal võitmatu."

Volkswagen lahkus eelmise hooaja järel rallimaailmast ja Mikkelsen jäi ootamatult töötuks, kuigi mees võitis 2016. aastal kaks rallit ja sai MMi üldarvestuses kolmanda koha. Tänavu on norralane Škoda roolis võitnud kaks rallit WRC2 arvestuses.