Jussi TupamäkiFoto: EJHL
Jäähoki
20. aprill 2017, 22:21

Eesti jäähokikoondise peatreener lahkub ametist (1)

Jussi Tupamäki töö Eesti Jäähokiliidu vastutava treeneri ning Eesti koondise peatreenerina lõppeb Belfastis toimuva MMiga.

Eesti koondis osaleb Põhja-Iirimaal MMi I divisjoni B-grupi turniiril, mis kestab 23. kuni 29. aprillini. Vastasteks tulevad Leedu, Suurbritannia, Jaapan, Horvaatia ja Holland.

Mais asub 39-aastane soomlane juhendama Austria klubi EC Bregenzerwald, mis mängib Austria, Itaalia ja Sloveenia meeskondi ühendavas Sky Alps Hockey League Sky´is. Tegemist on piirkonna tugevuselt teise jäähokiliigaga. 

Jussi Tupamäki alustas Eesti koondise peatreenerina ametisse 2015. aasta kevadel, juhendades meeskonda MMi I divisjoni B-grupi turniiril Eindhovenis. Sama aasta suvel sai Tupamäkist Eesti jäähokiliidu vastutav peatreener, kes jälgis kahe hooaja jooksul kõikide Eesti hokikoondiste ning koondise vaatevälja kuuluvate mängijate üldist arengut.

"Olen Jussile Eesti jäähoki heaks tehtud töö eest ülimalt tänulik," sõnas jäähokiliidu president Rauno Parras. "Jussi käe all astusid nii Eesti jäähokikoondis kui noortekoondised oma arenguteel suure sammu edasi, eriti väljendub see mängijate julgemas litriga mängimises. Ta oli koondise mängijatele suurepärane nõustaja ja mentor, aidates neid nii karjääri pkaneerimisel kui üldises arengus nii isiksuste kui inimestena.

Samuti andis Jussi väga olulise panuse Eesti jäähokitreenerite koolitamisse. Soovin Jussile tema uueks väljakutseks palju edu ja kordaminekuid ning usun ja loodan, et meie koostöö saab tulevikus jätku."

"Mulle väga meeldis Eestis olla ja siin jäähokit edendada," ütles kahe aastaga Eesti keele selgeks õppinud Tupamäki. "Eesti hoki on minu jaoks südameasi ning ma ei unusta seda kunagi. Arvan, et koondise üldine mängutase on tõusnud ning oleme saavutanud ühise vaimsuse.

Olen kõikide Eesti mängijate jaoks alati olemas ning aitan neid ka edaspidi nii palju kui oskan ja suudan„Võimalus profiklubiga igapäevaselt tööd teha on põnev väljakutse, millest unistab iga treener. Loodetavasti õnnestub mul uues klubis Eesti jäähokiga koostöösidemeid luua.“

Eesti Jäähokiliit tutvustab Eesti koondise uut peatreenerit reedel.