Nädala TOP

Top | Puritaanide aasta ema (34)

LISA KOMMENTAAR

eesti kodanik14. mai 2017, 08:08
aasta ema on minu ema.mitte täis söönud riigi tõusik.
ain3. mai 2017, 18:43
oviirid andku maja öigetele omanikele tagasi!!! pole enam kommunistlik kord et kommunist vötab mis tahab!!!
oioi lauruudam!30. aprill 2017, 14:25
milline abielunaiste diskrimineerimine, nende üle ilkumine....
vastupidi3. mai 2017, 12:34
Oviiri sõnade järgi ei saa vallasemad olla sama head emad kui abielunaised
asi23. aprill 2017, 13:00
on kogu selle poriloopimisega nii inetuks muudetud, et ilmselt oleks juba piinlik sinna üritusele minna ja see tiitel võtta. Ega sest tiitlist väga aru ei saagi. Ühel aastal vaid sain aru, kui koomas noormehe emale see tiitel anti. Seest oli erakordne juhtum, kus ema võitles kogu oma hingest lapse elu ja tervise eest, kuigi olukord lootusetu. Selline üks ema olema peabki, et võitleb ka siis kui lootusetu on, vahel võib lausa imet sündida selles võitluses. Korra oli vist ka ema, kes võõrastele kasuemaks oli...no see ka nagu ebatavalisem ja väärib esiletoomist.
Aga nüüd see sildistamine, et kõik on jubedad ellid, meie valime selle ühe mitte elli. Ptui. Sellega tegeleb siis naisteliit? Ma kujutasin, et naiste liit peaks naisi kaitsma, mitte meeste ees pugema.
Pange siis vähemasti õige tiitel, et parim naine oma mehele, või siis aasta ühemehenaine...nii üheks aastaks.
Aasta ema valida tavaliste normaalsete emade seast üheks aastaks, on narr, enamus emasid on parimad emad oma lastele ja seda mitte aastaks või kaheks, vaid ikka eluks ajaks.
Pigem premeeriks mõnd naist, kes on suutnud lapsed vägivaldse isa käest ära toimetada ja neid lapsi üksi kasvatab, vaatamata sellele, et tuge pole ja palk meeste omast kordades väiksem.
See ühemehe naise tiitel võib tõesti aastane olla, järgmisel aastal võib juba teisiti minna, kui näiteks mehel keskkeakriis ning vaja suhet luua sünniaastaga teise kodaniku passist.
jah30. aprill 2017, 14:28
mina võistlen raskekaalus, võitsin matši mitmesaja rivaali ees. Nüüd saan sõimata. Miks.Sest tahtsin ka kergekaalus võistelda. Protesteerin aastajagu veel ja mõnitan noid kergekaallasi.
Roman23. aprill 2017, 11:18
Õhtulehe toimetuse päkapikud toimetavad jälle.
kah asi23. aprill 2017, 10:59
mille üle vaielda! No mis tiitel see aasta ema siis nii väga on! Kas ainult selleks, et esikaanele saada? Olge lihtsalt oma lastele HEAD EMAD ja teie lapsed on tänulikud. Ei saa aru, miks vajate kellegi teise tänu....?
siis 30. aprill 2017, 14:30
oleks meil 500 tuhat aasta ema ja ülejäänud...?
reede22. aprill 2017, 17:20
Kui inimestel kes soovivad kolm korda elus meest vahetada ei meeldi Naisliidu konservatiivsus siis tehke oma progressiivse ema tiitel Lõpuks olid isegi sultani naistel lapsed mõnel isegi mitu
Aasta ema23. aprill 2017, 09:52
teen ettepaneku töövõime reformi hindamise alguse kuupäeva 1.jaan.2017.a. nimetada invaliidide holokausti päevaks .pole invaliidi ,pole probleemi
jääb arusaamatuks kuidas saab täna 80% töövõimekaotusegainimene,homme olla terveks tunnistatud, isegi palju kirutud nõuka aeg oli invaliidide vastu humaansem,
ainult fasistid on selleks võimelised,
Lisaks veel õli tulle22. aprill 2017, 16:55
Ja miks ainult äärmused - abielus või vallalised emad. Kas lesknaistest emadel, kes kasvatavad oma lapsi, on siis võimalik aasta emaks saada või mitte?
hihiiii30. aprill 2017, 14:32
ei saa nood aunimetusest ilmajäänud rahu! Vingumine aitab elus edasi. Mis teil viga on?
vanaema22. aprill 2017, 13:41
Isiklikult häirib mind see,et meil on asutud ründama gruppi tuntud inimesi, kellel on oma konservatiivsed põhimõtted pereelust. Ise olen olnud abielus üks kord . Oma järeltulijatest on nii lastega pereinimesed, kui ka lahutatud ja üksikemad. Halvasti pole läinud kellelgi, aga paremini läheb lastel, kes on kasvanud terves ja kokkuhoidvas perekonnas. Mind häirib see, kui mõni avaliku elu tegelane hakkab materdama selliseid perekondi kui eelmiste sajandite igandeid, mis ei peaks olema tänapäval normaalne elunähtus. Kui grupp vanamoelisi naisi tahab sellist elu elavaid inimesi tunnustada, siis edu neile,ma pean neist lugu selle tegevuse eest. Kui meil uued kombed ja tavad peale tulevad, siis milleks peab jalge alla tallama kõike eelnenut. Kõigil on õigus moodustada oma mõttekaaslaste gruppe ja tunnustada oma väljavalituid.
kui oleks tiitel 23. aprill 2017, 13:22
õigesti sõnastatud, poleks keegi rünnanud ma arvan.
Aasta pereema oleks ilmselt parem näiteks. Või perenaine, või oma mehe naine. Aga ema on siiski vähe suurem mõiste, kõik on emad, kes lapsi kasvatavad. Ma väga ei usu, et mõni lastehülgaja sinna tiitli järgi läheks, seega torm väikses konnatiigis täiesti tühja koha pealt.
Mehed on meil juba loobunud väga suurel jaol, nüüd tahetakse juba, et naised ka loobuks, ootaks printsi ja eestlased välja sureks. Pole meil liiga palju lapsi ja need vähesed väga suurelt jaolt, tänu EMAle. Milleks saagida oksa, millel istume? Sinul oleks ju ka kurb, kui sinu lapsed üksikemad loobuks, lapsi ei saaks, elaks vaid endale, sest seda päris õiget ei kohtagi, kui asja nii mõistsega võtta.
Nüüd enne emadepäeva sellist pattujuttu vanad naised (vabandust grupp tuntud inimesi) ajavad?
Puritaan?22. aprill 2017, 13:08
On siis artikli autori arvates abielus olev inimene, eriti kui ta abielus olles lapsed sünnitab?
---22. aprill 2017, 09:03
asta ema valitakse ikka tema tegemiste järgi koduste ja ülejäänud inimeste heaks.ma arvan et kõige rohkem on häiritud aastaema valimistest need kes tavaelus eriti hästi hakkama ei saa
e.22. aprill 2017, 08:16
Astrid Lindgren on Rootsi feminismi lipulaev ja elas ka ise feministlikult. Aga millisele maailmale ta tegelaskujud valdavalt tuginesid? Ikka tollelesamale armsale, väikekodanlikule ja puritaansele Rootsi idüllile. Võtame Väikevenna vanemad. Klassikalised abieluinimesed! Pipi tegelaskuju tasakaalustasid samuti Tommy ja Annika vanemate 'puritaanlikud-väikekodanlikud' abielusuhted. Isegi hulkur Rasmuse sihiks oli feministide vihatud klassikaline pereidüll! No krt! Maailm ei saa koosneda üksnes sootutest Pipidest ja Karlssonitest, põikpäistest ultraliberaalsetest egotsentrikutest. Aga ega ma nurise - Jumal on suur (ikka teate, kuidas see araabia keeles kõlab?). Täiesti sürrealistlikul kombel ehitavad ultraliberastid seetõttu endile omaenda kätega võllast. Sest seaduskuulekad konservatiivid saavad ära elatud ka Euroopa lähitulevikus terendavas islamiriigis, kus peret hoitakse au sees sõna otseses mõttes peade veeremise hinnaga. Aga liberastid ja xomod on sunnitud kappi pugema või põgenema, sest neid ei salliks kalifaadis ei bossid ega lihtrahvas.
Aga22. aprill 2017, 11:36
...hästi sõnastatud kommentaar. Siin samas allpool lugeda Paris`te suurt vihapurset EKRE aadressil, on päris hirmutav, kuidas saab sääsest elevant vähese vaevaga. Oma laste pildid tagastati ja ilmatu suur tragöödia sellest. Demagoogia peen kunst, kus ennast suurte kuulsustena tituleeritakse, kus isegi maailmast vastu peegelduvad multi-kulti tagajärjed ei huvita ega hirmuta.
nii ongi30. aprill 2017, 14:36
nood ..mhhhmh parised ei tahtnudki ju lapsi nagunad ise on avaldanud.
leenin30. aprill 2017, 14:34
oli ka vaffa! Ei ühtki halba sõna abielus emade kohta.
ei imesta, miks22. aprill 2017, 07:15
vingatsid ja näägutajad üksikud on.
nonoh22. aprill 2017, 06:45
rumal on kommentaarides rääkida üksikemadest nagu moraalitutest naistest. Aga kui palju üldse öeldakse häid sõnu, häid soove. Soovime ju kõik vaid , et meid ümbritseks vaid ilus, hea, sõbralikkus, hoolivus, mõistmine. Seda pole aga kunagi olnud ja ei maksa loota, et kunagi tuleb.
Vaielge kui palju tahate, kuid lastest ei jätku, iga ema vajab ka abikaasa armastust, tuge, laste isa. Kui seda ei ole, on õnnetus. Ja seda olukorda ei saa ilusaks joonistada , normaalseks eluks pidada.
Oli üks ilus vana laul "... ära ilmal valu kaeba...".
Kui kaebad, saad vaid parastamise, õelusega vastu vahtimist...
anu21. aprill 2017, 22:24
sinine sipsik on meie moraalimajakas
Janika21. aprill 2017, 20:55
Kui Proua President esimest korda lahutas oma mehest.Kas temast sai siis üksikema? Arvestades seda,et ta teistkorda mehele sai, kas enne seda käisid ka teised kandidaadid külas?kas voiks öelda et proua oli kahe abielu vahel naine kes mehi koju toi
21. aprill 2017, 20:31
puritaan21. aprill 2017, 19:32
Puritaanlikud inimesed hoiavad siin maailmas vähemalt midagi koos,muidu ainult üks laialivalguv kaos.
toetaja22. aprill 2017, 11:14
Toetan Siiri Oviiri ja olen sama meelt tema väljaöelduga köik ei saagi olla aasta emad,meid on igasuguseid ja on hea kui on olemas väärtushinnangutel pöhinev valimissysteem.ka abielu väärtustamine
Küllap tulevikus leitakse see Aasta Ema21. aprill 2017, 19:19
ka sellisest uuest euroopalikust peremudelist, kus lapsevanemateks on kaks issit ja Aasta Isa toredast perest, kus lapsel vanemateks kaks emmet. Ikkagi euroopalikud väärtused ja muud hella wärki.
ain21. aprill 2017, 18:36
KÖIK EMAD ON AUSTUST VÄÄRT-POLE VAJA KEDAGI ROHKEM ESILE TÖSTA~~!!!
kõik21. aprill 2017, 20:58
isegi kõige vaesemast ja endagagi mitte toimetulev ema soovib lapsele paremat elu kui tal ise endal on välja tulnud ja peab ütlema,et siin juures end ümbitsevate kaasinimeste abil,kes teda osavasti on tihti ära kasutanud ning ubanud helgemat elu,...aga seda pole nad suutnud,on vale ja vassimine,...ega suuda ealeski...libastumistele aitabki kaasa iga sulle kõige lähemale pugev kaaskodanik.Aga süüditatakse ikka vaid ema,kes ise vajaks toetust ja abi.
Ega 21. aprill 2017, 21:05
ei ole30. aprill 2017, 14:37
kui juba aastaemusid valitakse ja ei jõuta otsusele21. aprill 2017, 18:22
ei viitsinud artiklit lugeda. aga kas aasta tupp võiks olla peenis