Sergio Llull (palliga) ei suutnud Reali võidule vedada. Foto: Real Madrid Basket
Korvpall
22. aprill 2017, 10:01

LÄHEB PÕNEVAKS! Euroliiga suurfavoriit andis koduväljakueelise käest

Korvpalli Euroliiga intrigeerivad veerandfinaalid jätkusid eile õhtul, kui kaks favoriiti oma koduväljakueelise käest andsid. 

Põhiturniiri võitja Madridi Real võõrustas Darüssafakat, kui pidi tunnistama külaliste 84:80 paremust. Avapoolajal pidevalt kaotusseisus olnud kodumeeskond pääses esmakordselt juhtima kolmandal veerandajal.

Kuigi vahepeal kasvatati kuuele, siis türklasi murda ei õnnestunud. Darüssafaka võitles südilt lõpuni ning vormistas endale võõralt väljakult ülimagusa 84:80 mänguvõidu.

Üleplatsimeheks tõusis kaotajate poolelt Sergio Llull 22 punktiga, kes otsustavatel hetkedel endale mitte omaselt palju hullumeelseid viskeid mööda pani. Kokku võttis hispaanlane väljakult 19 viset, millest tabas vaid 8 - sealjuures kolmeseid 13/5. Darüssafaka poolelt oli parim 21 silmaga Brad Wanamaker. 

Seeria on seega nüüd 1:1 viigis ja kolme võiduni peetava veerandfinaali kaks järgmist kohtumist peetakse türklaste koduväljakul. 

Koduväljakueelise andis käest ka Olympiacos, kes tunnistas Anadolu Efesi nappi 73:71 paremust. Kreeklased said veel kahel korral proovida kolmepunktiviskega mängu päästa, kuid mõlemad üritused luhtusid. 

Võitjate poolelt tõusis resultatiivseimaks Bryant Dunston 16 punktiga. Kodumeeskonnale tõid võrdselt 20 silma Vassilis Spanoulis ja Georgios Printezis.  

Selles paaris sõidetakse samuti seisult 1:1 kahte järgmist kohtumist pidama Türki. 

Ülejäänud veerandfinaalides on seni läinud ühepoolsemalt. Moskva CSKA kasutas oma koduväljakueelise kindlalt ära, kui Baskonia vastu on haaratud 2:0 edu. Soodsas seisus on mullune finalist Fenerbahce, kes suutis kahel korral võõrsil alistada Panathinaikose. 

Järgmised kohtumised peetakse juba 25. ja 26. aprillil.