Maile Mölder ja Erkki Lill. Foto: Alar Truu
Talisport
22. aprill 2017, 19:10

Olümpiapääset püüdev curlinguvõistkond alustas MMi halva kaotusega

Täna algas Kanada linnas Lethbridge segapaaride curlingu MM, kus Eestit esindavad Maile Mölder ja Erkki Lill. Suurvõistlus algas aga eestlastele kurva kaotusega.

MMil võistleb tänavu 39 võistkonda, kes jagati viide alagruppi. Eesti segapaar mängib A-alagrupis Brasiilia, Horvaatia, Valgevene, Soome, Ungari, Jaapani ja Läti koondistega. 

Esimena kohtuti Brasiiliaga ning kohtumine algas eestlastele positiivselt. Pärast viit vooru juhiti 5:0, ent siis saabus krahh. Viimased kolm vooru kaotati koondskooriga 2:8, sh viimane 0:4, ning tunnistati vastaste 8:7 paremust. 

Tänavused maailmameistrivõistlused on 2018. aasta taliolümpiamängude teine kvalifikatsiooniturniir. Olümpiamängude kvalifikatsioonipunkte teenib 16 parimat võistkonda ning arvesse lähevad 2016. ja 2017 aasta MMilt teenitud punktid. Olümpiamängudele pääseb 8 maailma parimat tiimi, sealhulgas ka olümpiamängude võõrustajana Korea.

Praeguseks Marie Turmanni ja Harri Lille poolt 2016. aasta MMil teenitud seitsmele kvalifikatsioonipunktile tuleb teenida lisa ning võistkonnal Maile Mölder/Erkki Lill tuleb Kanadas saavutada vähemalt 6.-9. koht.