Marc Gasol võiduviskelFoto: Brandon Dill
Korvpall
23. aprill 2017, 09:49

VIDEO | Marc Gasoli viimase sekundi vise andis Memphisele lisaajal vajaliku võidu

Korvpalliliiga NBA play-off'ides alistas Memphis Grizzlies viimase sekundi viskega San Antonio Spursi. 

Esimesed kaks kohtumist koduväljakul ülimalt kindlalt võitnud Spurs kaotas kolmanda mängu ning omas neljanda normaalaja lõpus võimalust seeria sisuliselt lõpetada, kuid Kawhi Leonardi vise ei tabanud.

Lisaajal langes Spurs kaotusseisu, aga Leonardi kaks tabavat kaugviset viigistasid mängu 12 sekundit enne lõppu. Viimane vise jäi siiski Memphisele ning Marc Gasol tabas 0,7 sekundit enne lõppu otsustava kahese, mis andis "karudele" 110:108 võidu.

Fantastilise mängu teinud Leonard kogus 43 punkti, kaheksa lauapalli ja tegi tervelt kuus vaheltlõiget, Mike Conley vastas Memphise poolelt aga 35 punkti, üheksa lauapalli ja kaheksa resultatiivse sööduga. Seeria on nüüd viigis 2:2. 

Möödunud öö teistes kohtumises liikus Golden State Warriors lähemale teisele ringile, kui sai kolmandat korda jagu Portland Trail Blazersist, seekord tulemusega 119:113.

Toronto Raptors sai võõral väljakul 87:76 jagu Milwaukee Bucksist ning seeria on nüüd viigis 2:2. Atlanta Hawks alistas kodusaalis Washington Wizardsi 116:98, aga Wizards juhib seeriat 2:1.