HääletussedelFoto: DAMIEN MEYER
Maailm
23. aprill 2017, 13:16

GALERII | Prantsusmaal toimub täna presidendivalimiste esimene voor (15)

Prantsusmaal toimub täna presidendivalimiste esimene voor, mis määrab kaks kõige tugevamat kandidaati, kes järgmisesse vooru pääsevad.

Kokku on 11 presidendikandidaati ja üle terve riigi on avatud rohkem kui 60 000 valimispunkti. 

Neljapäeval toimunud tulevahetuse valguses on ka valimistel karm valve. Riik on määranud üle 50 000 politseiniku ja 7000 sõdurit valimispunktide läheduses patrullima.

Eile kogunesid paljud aktivistid tänavatele ühe või teise kandidaadi vastu meelt avaldama. Ka täna on presidendikandidaat Marine Le Peni vastased tulnud tema valimispunkti juurde protestima.

Aktivistid on kogunenud valimispunkti, kuhu Marine Le Pen hääletama tuleb, kandes USA presidendi Donald Trumpi ja Le Peni enda nägudega maske. Politseinikud pidasid protestijad kinni. Foto: Michel Spingler

Varasemad küsitlused näitavad, et kõige tihedamalt konkureerivad omavahel neli kandidaati- parempopulist Marine Le Pen, endine majandusminister Emmanuel Macron, konservatiiv Francois Fillon ja kommunist Jean-Luc Melenchon.

''See on väga tähtis hääletus, kuna me vajame selles riigis muutusi, et vastu astuda kõikidele probleemidele ja terrorismile,'' kommenteeris Pariisi elanik Alain Richaud, kes ootas hääletajate järjekorras.

Hääletus lõpeb täna kell 19.