Krimi
23. aprill 2017, 12:23

VIDEO PÕGENEMISEST | Roheliste juht ja Evelyn Sepp on mootorratturit ramminud politsei suhtes eriarvamusel (163)

Ööl vastu laupäeva politsei eest põgenenud ja rammitud saanud mootorrattur on sotsiaalmeedias ägedasti populaarsust kogunud. Juhtumi teemal on eriarvamused võtnud ka Eestimaa Roheliste juht Züleyxa Izmailova ja endine poliitik Evelyn Sepp.

"Väga jõhker käitumine politsei poolt," alustas Izmailova. "Kas liikluspolitsei eesmärk pole mitte liiklust rahustada ja tagada teiste liiklejate maksimaalne ohutus ja kas liiklushuligaani jälitamine, mille käigus tõusevad sõidukiirused veelgi enam, seda eesmärki täidab?" küsib ta. 

Evelyn Sepp aga õigustab sama postituse all politsei tegevust. "Politsei võtab sellises olukorras kaalutud riski. Kui tüüp ise oli ogar ja seadis enda kaassõitja ohtu, süüdistagu vaid iseennast ja häbenegu nurgas," kirjutab ta. Sepa sõnul ei maksa kiruda politseid, sest viimane vähendas võimalike kannatajate hulga kaheni. 

"Millised oleks alternatiivsed kahjud võinud olla!? Kümned vigastatud või paljud hukkunud! Mõnes riigis oleks otsasõidu asemel lihtsalt kuul kerre põrutatud ja tüüp nii maha võetud muud kaalumata," kirjutas Sepp.