Bernie EcclestoneFoto: Luca Bruno
Vormel 1
23. aprill 2017, 15:31

Bernie Ecclestone uuest rollist F1s: sama oleks palgamõrvarile anda relv ilma kuulideta

Enne tänavust hooaega F1 kõige kõrgemalt kukutatud Bernie Ecclestone kirjeldas enda uut positsiooni kuninglikus vormelisarjas väga eredalt.

Ecclestone oli vormel 1 pealik ligi 40 aastat, kuid uued omanikud taandasid 86aastase briti kõrgelt pukilt ning määrasid ta aupresidendiks. Vanahärra on ise ametinimetuse üle imestanud ning kui käis käesoleval nädalal telesaate Top Geari lindistusel ja talt küsiti, mida aupresidendi ametikoht tähendab ning kas see määrati talle tema vaigistamiseks, andis Ecclestone värvika vastuse.

"Ma ei tea tegelikult. Sama oleks palgamõrvarile anda relv ilma kuulideta, aga minul on raha kuulide ostmiseks. Kui on probleeme mingite loomadega ja sa tahad neid tappa, siis tapa, aga ära haava."

Ecclestone'ilt küsiti üle, kas see on sõnum F1 omanikele. "See juba oleneb sellest, kuidas inimesed seda tõlgendavad, kas pole mitte nii?" vastas Ecclestone. 

Pikka aega vormel 1 juhtinud härra käest küsiti ka käesoleva hooaja kohta. "Viimasel kahel-kolmel aastal polnud mingisugust võitlust tiitli peale, aga nüüd tundub et on. Ma ei peaks seda ütlema, aga ma loodan Ferrari võitu. Samas ma ei usu, et nad suudavad seda. 

Minu meelest tuleb mõningad autodele kehtestatud reeglid kaotada. Sarjast on saanud inseneride ja mehaanikute võistlus, mitte sõitjate. Piloodid peaksid vormelitega sõitma, võitma etappe ja võtma kogu tunnustuse endale."