Tartu näitas võimu ning tõi seeriasse taas pinget. Foto: Alar Truu
Võrkpall
23. aprill 2017, 18:29

Hurraa! Tartu kolkis võõrsil Selverit ja tegi finaalist ikkagi finaali

Võrkpalli Eesti meistrivõistlustel toodi finaalseeriasse taas pinge, kui Tartu alistas võõral väljakul 3:0 Tallinna Selveri ning võitlus tiitli nimel jätkub. 

Kohtumisele 0:3 kaotusseisust vastu tulnud tartlased polnud varasematele tagasilöökidele vaatamata püssi põõsasse visanud. 

Väljakule tuldi kindla plaaniga seeria tagasi heade mõtete linna viia ning kiirelt haaratigi 4:1 algedu. Selver võttis seisult 12:16 aja maha ning tänu sellele pääseti omakorda 18:17 ette. Kui varasem finaalide praktika näitas, et sellega on asjad tehtud, siis seekord mitte. 

Tartu kogus end ning pääses taas neljaga ette. Seda edu enam käest ei antudki ning avageim tartlastele 25:20. 

Teises vaatuses pakuti korralik finaalidele omane lahing. Palju servivigu ja armutu võitlus, tihedas punkt-punkti heitluses pakkus geimist tõelise põnevusetenduse. Varasemalt geimi lõppe valusalt ära andnud tartlased suutsid finaalseerias esmakordselt pingelised hetked enda kasuks pöörata - 26:24. 

Selver aga olukorraga leppida ei soovinud ning kolmandas geimis ning pääseti kohe kolmega ette. Geimi lõpuosas kasvatati edu juba viiele, kui juhiti 20:15. Võrkpallijumalal oli aga täna oma stsenaarium ning tartlased jõudsid ootamatult 21:21 viigini. Sealt indu juurde saades purjetati vingelt lõpuni kui teeniti 25:22 geimi- ja ühtlasi kogumängu 3:0 võit. 

Finaalseeria jätkub Selveri 3:1 eduseisult nüüd neljapäeval Tartus. Tiitli võitmiseks läheb vaja nelja võitu.