TOETUS VÄGIVALLAOHVRITELE: Meeleavaldajad tahtsid tähelepanu pöörata kõigile neile, kes on pidanud kannatama oma seksuaalse sättumuse tõttu.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
24. aprill 2017, 04:00

Tallinnas toetati Tšetšeenia homosid (45)

Tallinnas korraldati laupäeval meeleavaldus, et toetada Tšetšeenia seksuaalvähemusi, keda võimud kohtlevad vägivaldselt.

Aprilli algul andsid Tšetšeenia võimud korralduse hakata homoseksuaalsuses kahtlustatavaid mehi vahi alla võtma ja tapma. Laupäeval kogunes Tallinnas Vene saatkonna juurde arvukalt meeleavaldajaid, kes süütasid küünlaid ja väljendasid nõnda solidaarsust tšetšeeni geikogukonnale. "Selle aktsiooniga ei mõtle me ainult Tšetšeenia inimestele. See on võimalus mõelda üldse kõigile neile, kes on pidanud kannatama oma seksuaalse sättumuse tõttu," vahendab Eesti LGBT ühingu tegevjuhi Kristel Rannaääre sõnu ühingu Facebooki leht.

"Tšetšeenia võib tunduda eestlastele kauge paik. Ometi ühendab meid Tšetšeeniaga hiljutine Nõukogude Liitu kuulumise kogemus. Seetõttu tasub meeles pidada, et kui Eesti LGBT+ kogukonnal on läinud suhteliselt hästi ning me saame pidada vaba temaatilist diskussiooni, siis mitmel pool mujal endise Nõukogude Liidu aladel on asjalood märksa hullemad," ütles Rannaääre.