Foto: Vida press
Keha
24. aprill 2017, 16:50

NAISTE INFARKT: viis märki, kuidas seda ära tunda. (16)

Kuigi see võib tulla üllatusena, on karm tõde see, et just naised on rohkem ohustatud nii infarktist kui vähist. Seepärast on väga oluline osata neid tõbesid õigel ajal märgata. Siin on välja toodud viis märki, kuidas naiste infarkti ära tunda.

1. Higistamine ja jõuetus on sümptomid, mida sageli seostatakse pigem külmetuse kui infarktiga. Sestap jälgi end – olukord on tõsine, kui need muutuvad hullemaks pärast pingutust või ka puhkeasendis. Kui neile lisandub valu rinnus, on see kindel hoiatus, kirjutab The Healthy Food.

2. Iiveldus või oksendamine on naiste seas vägagi levinud südameinfarkti märk,

3. Ebatavaline väsimus. Kõik tunneme, kuidas oleme aeg-ajalt väsinud. Kui aga väsimus tuleb ootamatult ja on väga tugev, on see tavaliselt üks südameataki sümptomitest. Ole ettevaatlik, eriti juhul, kui sellega kaasneb ka muid siinkirjeldatud sümptomeid.

4. Valu teistes piirkondades peale rinnaku. Näiteks, kui tunned valu õlavarres, seljas või lõuas, võib see olla märk südamelihase infarktist.

5. Raskustunne rinnus. Meestel annab infarkt endast märku tugevate valudega. Naised võivad tunda rinnus raskustunnet või ebamugavat survet. See võib kesta minutijagu või ka korduda. Igatahes, kui midagi sellist märkad, pöördu arstile.