Bernie EcclestoneFoto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
24. aprill 2017, 12:54

Bernie Ecclestone: Lewis Hamilton võidab tänavu F1 tiitli

Ligi 40 aastat kuninglikku vormel 1 sarja juhtinud Bernie Ecclestone arvab, et tänavu kroonitakse maailmameistriks Lewis Hamilton. 

Pärast kolme etappi juhib sarja Sebastian Vettel, edestades Hamiltoni seitsme punktiga. Sakslane on hooaega väga hästi alustanud, ent tema hea sõber Ecclestone ei usu, et aasta lõpus Ferrari piloot karika endale saab. 

"Kui Vettel Ferrarisse läks lootis ta, et saab koheselt maailmameistriks. Tänavu võtab ta vabamalt ja on šokist üle saanud," põhjendas Ecclestone sakslase suurepärast algust uuele hooajale ajalehele Bild. 

"Aga Lewis Hamiltonist saab maailmameister. Ma oleksin Vetteli üle õnnelik, sest ta on mu hea sõber, aga asjad muutuvad. Hamilton on ülimalt talendikas ja tundub, et see aasta ta naudib võistlemist rohkem. 

Viimastel aastatel ta uskus, et tiim teda ei toetanud, sest teine sõitja oli sakslane Saksamaa meeskonnas. Loomulikult polnud sellel alust, aga tänavu seda mõtet enam pole ja pinge on väiksem," sõnas Ecclestone. 

86aastase mehe käest küsiti ka, kas Bottas on Rosbergile vääriline asendaja. "Ma ei tea, aga usun, et tiim oleks õnnnelikum Hamiltoni meistriks tulemise üle lihtsalt sellepärast, mida ta mullu koges."