Anett KontaveitFoto: Peter Klaunzer
Tennis
24. aprill 2017, 16:09

TUBLI! Anett Kontaveit jõudis Stuttgardi põhiturniirile

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 73.) alistas täna Stuttgardi tenniseturniiri kolmandas kvalifikatsioonivoorus tšehhitari Lucie Hradecka (WTA 168.) ja pääses põhitabelisse. 

Kontaveit alustas kohtumist fantastiliselt, sest pärast kindlat üleolekut enda servigeimit, võitis ta ka vastase oma. Ühest pallingugeimi murdest eestlannale ka piisas, et võita avasett 6:3. 

Teine sett algas samuti lootustandvalt, sest Kontaveit murdis vastase servi, aga loovutas koheselt edu, kui kaotas enda servigeimi. Tasavägine mäng jätkus seti lõpuni, kuni Kontaveit murdis taas vastase ning läks juhtima 5:4.

Siiski ei suutnud eestlanna matšivõitu vormistada ning sett lõppes kiire lõppmänguga. Seal ei võitnud Kontaveit ühtegi(!!!) punkti ning põhitabelisse pääseja selgitas otsustav kolmas sett. 

Kolmas sett kuulus aga täielikult Kontaveidile, kes võitis esimesed viis geimi. Kuigi tšehhitar võitis lõpuks ka ühe enda servigeimi, jäi sellest väheseks ning eestlanna võitis kogu kohtumise 6:3, 6:7 (0), 6:1. Matš kestis veidi alla kahe tunni. 

Matši statistika: