city24 piltFoto: city24
City24 Kinnisvarauudised
24. aprill 2017, 16:58

Kristiine keskuse kõrvale kavandatakse multifunktsionaalset hoonekompleksi (4)

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on moodustada kinnistute liitmisel ärimaa ja ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega krunt ning määrata ehitusõigus äri- ja ühiskondliku hoonekompleksi kavandamiseks.

Planeeritav maa-ala asub Kristiine linnaosa peamise liiklussõlme – Endla tänava, Tulika tänava ja Sõpruse puiestee ristmiku – ääres.

Planeeritava alaga külgneb Kristiine kaubanduskeskus.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles RAAM Arhitektid AI OÜ, eesmärgiga kinnistud üheks krundiks liita, olemasolev hoonestus lammutada ning püstitada uus kuni 11-korruseline puidust äri- ja administratiivhoone. Detailplaneeringu algatamise taotluse juurde on lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostanud Kadarik Tüür Arhitektid OÜ.

Lisaks antakse detailplaneeringus heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus. Planeeritava maa-ala suurus on 0,73 ha.

Planeeritavale maa-alale jäävatel kinnistutel asuvad kolmekorruseline büroohoone ja alajaam, kolmekorruseline Kristiine Linnaosa Valitsuse hoone ja garaaž ning ühekorruseline kohvik.

Kristiine linnaosa üldplaneeringu kohaselt võib sellele alale kavandada põhiliselt ärifunktsioonilisi hooneid nagu kaubandus-, teenindus-, toitlustusettevõtteid, mitmefunktsioonilisi büroohooneid ja muid magistraaltänavate äärde linnaehituslikult kohaseid ehitisi.

Algatamisettepanek on Kristiine linnaosa üldplaneeringuga kooskõlas.

Foto: Scanpix