Maria ŠarapovaFoto: Toby Melville
Tennis
25. aprill 2017, 10:59

Maria Šarapova esimene vastane: ta ei peaks turniiridele vabapääsmeid saama (2)

Maria Šarapova 15kuuline võistluskeeld meldooniumi kasutamise eest lõpeb sel nädalal ning ta osaleb ka Stuttgardi turniiril, mille korraldajad andsid venelannale vabapääsme. 

Otsus võistluskeelu alt vabanevale tennisistile anda wildcard tekitas tennisemaailmas palju pahameelt. Väga häälekas oli näiteks Caroline Wozniacki ning nüüd võttis sõna Šarapova esimene vastane. 

"Ma ei ole nõus, et ta sai wildcardi sellele turniirile," ütles itaallana Roberta Vinci, maailma 36. reket. "Ta ei peaks ühelegi turniirile vabapääsemid saama."

Lisaks Stuttgardis peetavale võistlusele andsid korraldajad Šarapovale vabapääsme ka Madridi ja Rooma omadele. Samuti on võimalik, et edetabelikohata venelanna pääseb ka aasta teisele Suure slämmi turniirile Pariisis, aga Prantsusmaa tenniseliit pole otsust veel teinud. 

"Ta kindlasti eksis, aga ta maksis juba nende eest ning minu meelest võib ta uuesti mängima hakata, aga mitte vabapääsmete abil," lisas Vinci. 

Šarapovale määrati algselt kaheaastane võistluskeeld, mis algas 26. jaanuaril 2016. aastal, kuid see lühendati 15 kuu peale pärast kaebust Spordi Arbitraažikohtule (CAS). 

Šarapova ja Vinci peavad esimese vooru kohtumise homme, kolmapäeval.