Maile Mölder on kivi teele saatnud, Erkki Lill tegeleb harjamisega.Foto: Rahvusvaheline Curlinguliit
Talisport
26. aprill 2017, 01:17

Curlingu MM hakkab kiiva kiskuma - eestlastele kolmas õnnetu kaotus

Segapaaride curlingu MMil Kanadas Lethbridge'is pidi Eesti tänases teises mängus tunnistama Läti 6:4 paremust ning lootus teenida juurde olümpiapunkte muutus õhkõrnaks.

Maile Mölder ja Erkki Lill teenisid kolmandas voorus kolm punkti ja asusid juhtima 3:2, kahjuks aga ei suudetud edu hoida. Neljandas voorus võitis Läti kaks punkti, viies lõppes 0:0 ning kuues lõunanaabritele 1:0 - kaks vooru enne lõppu näitas tabloo 5:3 nende kasuks. Eelviimases voorus noppis Eesti punkti ning seejärel oldi viimase kivini mängus, kuid lätlastel oli viimase viske õigus ning Lille viimasel katsel jäi puudu mõni sentimeeter, et vastaste elu väga raskeks teha. Läti ankrunaine Santa Blumberga ei eksinud ja võttis oma paarile 1:0 võidu.

Täiseduga jätkav Läti sai juba kuuenda võidu ja kindlustas terve turniiri peale esimese võistkonnana play-off-koha. A-alagrupi kuus järgmist võistkonda on aga ühe võidu sees! Ungaril on 3 võitu ja 2 kaotust, Soomel, Valgevenel ja Jaapanil 2-2, Eestil ja Brasiilial 2-3. Horvaatia on kaotanud kõik mängud.

Varem Brasiiliale 7:8 ja Soomele 6:8 - ikka viimaste viseteni läinud mängudes - kaotanud Eestil tuleb play-off'i pääsemiseks nüüd homme võita nii Jaapanit kui ka kahekordset maailmameistrit Ungarit ning tõenäoliselt tuleks ülehomme mängida ka edasipääsejat selgitavas tie-break-matšis.