Jussi Tupamäki.Foto: Stanislav Moshkov
Jäähoki
26. aprill 2017, 19:50

Hokikoondise peatreener 2:6 kaotuse järel: tegime turniiri parima mängu

Eesti jäähokikoondise peatreener ütles nii mängu järel riietusruumis mängijatele kui telefonis hokiliidu pressiteenistusele, et meeskond tegi täna Jaapani vastu väga hea etteaste ning tänas hokimehi selle eest. Heast etteastest kahjuks ei piisanud: Jaapan võttis 6:2 võidu. 

"Meie mängupilt tugeva Jaapani meeskonna vastu oli väga hea, ka pealevisete arv oli peaaegu võrdne. Meil olid omad momendid, kuid jätsime neist paljud kasutamata. Vead tulid sisse ning tugev vastane kasutas need ära. Oleme läinud mäng-mängult paremaks, kindlasti oli see meie parim esitus Belfasti turniiril," võttis Tupamäki tänase kohtumise kokku.

Avakohtumised Leedu, Suurbritannia ega Jaapaniga Eestile punkte ei toonud. Neljapäeval tõmbab meeskond pisut hinge, reedel ja laupäeval ootavad ees "ellujäämismängud" Horvaatia ja Hollandiga. "Kui mängime nendes kohtumistes samamoodi kui täna, siis jään ma küll väga rahule. Muidugi tahame nendest kahest kohtumisest võidud võtta," sõnas Tupamäki.

Neljapäeval teeb meeskond hommikul kerge jäätreeningu, pärastlõunal puhatakse ja korraldatakse ühine meeskonnaüritus.

Seniste mängude põhjal ei soovinud peatreener ühtegi koondislast esile tõsta. "Hea, et noored on suutnud korralikult mängida, nad said kenasti hakkama. Seeläbi on Eesti jäähokikoondisel nüüd rohkem heal tasemel mängijaid. Noori võib väljakule lasta küll – ei pea muretsema, et  mis nende jääl oleku ajal juhtuma hakkab," tunnustas Tupamäki Eesti jäähoki pealekasvavat põlvkonda.