Kivi teele saatnud Erkki Lille nägu on mõtlik - tundub, et ei libise kõige õigemas suunas...Foto: Rahvusvaheline Curlinguliit
Talisport
27. aprill 2017, 10:40

Täiendatud, lisatud viimase mängu tulemus

Kõik on läbi: curlingupaar kaotas Jaapanile ega pääse play-off'i (2)

Segapaaride curlingu MMil Kanadas Lethbridge'is kaotas Eesti duo Maile Mölder-Erkki Lill Jaapanile 6:8 ja minetas lootuse jõuda alagrupist play-off'i.

See tähendab ühtlasi, et Eesti ei teeni sellelt MMilt ühtegi OM-kvalifikatsioonipunkti. Küll pole lootus järgmise aasta taliolümpiale pääsemiseks kadunud, kui ülejäänud riigid mängivad välja meile täpselt sobiva järjestuse.

Eesti alustas hästi, juhtis kolme vooru järel 3:2 ning viiendas voorus teeniti tänu Lille täpsele viimasele viskele kolm punkti - 6:3. Edasine oli üks suur õudusunenägu. Lill ei saanud nii kuuendas kui ka seitsmendas voorus tähtsatel hetkedel vastaste kive välja visatud, Jaapan võitis mõlemad voorud 2:0 ja asus ise juhtima 7:6.

Viimases voorus tekkis ringi korralik segasummasuvila, pikka aega oli Eesti kivi parimal kohal, kuid Jaapani viimane vise õnnestus nii täpselt sentimeetri pealt, et Lillel polnud oma viimase viskega suurt midagi peale hakata. Imet kahjuks ei sündinudki.

Viimases, eestlastele tähtsusetus mängus tuli tunnistada kahekordse maailmameistri Ungari 9:4 paremust.

A-grupi seis enne viimast mängu Soome - Jaapan: Läti 7 võitu ja 0 kaotust, Ungari 5-2, Soome 4-2, Jaapan 3-3, Valgevene, Brasiilia 3-4, Eesti 2-5, Horvaatia 0-7. Play-off'i pääseb kolm või neli paremat.