Margus Uba soovib näha Anett Kontaveiti mängu Maria Šarapovaga (pildil).Foto: AP / Scanpix
Tennis
27. aprill 2017, 12:24

Tenniseekspert tõi välja kolm edufaktorit: võitlusvaim, serv + enesekindlus, liikumine

Margus Uba: jääb pöialt hoida, et Anett saaks "õige" vastase (10)

"Jääb pöialt hoida, et Anettile tuleks homme "õige" vastane. Mängida Šarapovaga Stuttgartis ja Porsche peale - see on sündmus," kommenteeris tenniseekspert Margus Uba Anett Kontaveiti veerandfinaali jõudmist tugeval turniiril.

Kontaveit alistas teatavasti maailma kuuenda reketi Garbine Muguruza 2:6, 7:6, 6:1. "Tooksin välja kolm faktorit, mis selle võidu tõid. Esiteks võitlusvaim, teiseks serv ja sellest tulenenud enesekindlus, kolmandaks liikumine," loetles Uba.

"Vaimne pool on tennises äärmiselt tähtis. Teises setis käis kõva võitlus. Anett andis endast absoluutselt maksimumi, ta tunnetas, et Muguruzaga on võimalik mängida. Kui üks sett TOP 10 mängija vastu käes oli, andis see talle kolmandaks juba tiivad."

Esimeses setis näis, et Kontaveit vajab veidi aega esikümnemängija tempoga harjumiseks, eestlanna ise märkis, et oli alguses närvis. "Nii ja naa. Kui närv on sees, võtab see sinu tempost viis-kuus-seitse protsenti maha," analüüsis Uba. "Tippmängija tunnetab seda kohe ning see tähendab talle piisavalt lisaaega hakkamaks kõiki pallivahetusi dikteerima. Teises-kolmandas setis hakkas juba Anett ise tempot dikteerima, Muguruza ka väsis ega jõudnud pallideni enam sama kiirelt kui alguses."

Eraldi rõhutas Uba servi tähtsust. "Kui servi pole, kaob enesekindlus. Teine sett oli tasavägine, mõlemal olid oma võimalused vastase servi murdmiseks, kuid lõpuks seda ei juhtunudki. Ühel hetkel lõi Anett kolm ässa peaaegu järjest ja need tähendasid vastasele kabjahoope. Kui seal mõni oma serv ära läinuks, läinuks Anettil ilmselt ka mäng. Aga ei läinud, psühholoogilises plaanis oli teine sett otsustava tähtsusega."

Kontaveiti järgmine vastane selgub täna venelannade Maria Šarapova ja Jekaterina Makarova duellist. Ubal on selge nägemus olemas: mäng Šarapovaga tähendaks Eesti tennisesõbrale suursündmust!