Maik-Kalev Kotsar (esiplaanil) jääb suveks oma ülikooli juurde harjutama.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
27. aprill 2017, 12:40

Avaldati korvpallikoondise kandidaadid, Kotsar jääb suvel kõrvale (10)

Eesti Korvpalliliit avaldas 23 meesmängijat, kellele saadeti suveks koondisekutse, peatreener Tiit Sokk ootab vastuseid 6. juuniks.

Nimekirjas on kõik paremad, Soku sõnul ei plaani ta teha kunstlikku noorenduskuuri. 23-liikmelisse nimekirja kuulub ka aprilli alguses Lõuna-Carolina ülikooliga NCAA finaalturniiril mänginud Maik-Kalev Kotsar, kuid samas pressiteates on kirjas, et mees "jääb suvise ettevalmistuse tõttu ülikooli juures poolte kokkuleppel kõrvale".

"Kandidaatide seas on eri põlvkondade mängijaid," ütles Tiit Sokk pressiteate vahendusel. "Nooremaid tuleb peale, aga me ei plaani teha kunstlikku noorenduskuuri. Koondisse valitakse parimad tervise juures olevad mängijad. Kes on, need mängivad, eesmärk on ikka võita ja edasi saada."

Eesti peab augustikuus MMi eelvalikturniiri, kus vastased on Makedoonia ja Kosovo. Edasi põhivaliksarja pääseb kaks paremat. Koondis koguneb treeninguteks 27. juunil, esimene kontrollturniir peetakse 14.-16. juulil Portugalis, kus peale võõrustajate on vastaseks veel Rumeenia.

Seejärel kohtutakse kahel korral Rootsiga ning enne 5. augustil algavaid ametlikke matše on plaanis veel paar-kolm kontrollmängu.

Eesti koondise kandidaadid:

Positsioon 1

Sten Olmre

Sten-Timmu Sokk

Martin Dorbek

Rait-Riivo Laane

Tanel Sokk

Positsioon 2-3

Rain Veideman

Tanel Kurbas

Janari Jõesaar

Martin Paasoja

Jaan Puidet

Gregor Arbet

Gert Dorbek

Positsioon 3-4

Indrek Kajupank

Siim-Sander Vene

Erik Keedus

Mihkel Kirves

Joonas Järveläinen

Kristjan Kangur

Positsioon 4-5

Kristjan Kitsing

Janar Talts

Positsioon 5

Reinar Hallik

Rauno Nurger

Maik-Kalev Kotsar