Maria Šarapova (paremal) ja Eugenie Bouchard.Foto: Andy Brownbill
Tennis
27. aprill 2017, 19:27

Wimbledoni finalist Šarapovast: petiseid ei tohiks ühelgi spordialal võistlema lasta (4)

2014. aasta Wimbledoni tenniseturniiri finalist Eugenie Bouchard teatas, et tema arvates ei tohiks dopingukaristust kandnud Maria Šarapova enam mitte kunagi tennist mängida.

15 kuu pikkuse mängukeelu järel väljakule naasnud Šarapova alistas Stuttgarti tenniseturniiril Roberta Vinci ja Jekaterina Makarova, veerandfinaalis mängib venelanna homme Anett Kontaveidiga.

Rahvusvaheline spordikohus kinnitas oktoobris, et Šarapova polnud keelatud ainete tarvitamisest teadlik ja seetõttu pääseski naine üsna kerge karistusega. Saksamaal peab ta üle pika aja oma esimest turniiri ja näitab head minekut.

Kanada tennisisti Bouchardi arvates on asi aga mäda: "Ta on petis ja minu arvates ei tohiks petiseid mitte ühelgi spordialal võistlema lasta. WTA annab noortele täiesti vale signaali: peta ja me ootame sind avasüli tagasi!"

23aastane Bouchard tunnistas, et tema austus Šarapova vastu on täielikult kadunud. "See on tohutult ebaaus tennisistide vastu, kes asju reeglite järgi ja ausalt teevad," lisas ta.

Homme kohtub Šarapova Stuttgardi turniiri veerandfinaalis Eesti esireketi Anett Kontaveidiga, kes oli kolmapäeval üle maailma kuuendast reketist Garbine Muguruzast.