Tartlased suutsid finaalseerias esmakordselt koduväljakul võita. Foto: Aldo Luud
Võrkpall
27. aprill 2017, 21:13

GALERII | HULL MÄNG! Avageimi kaotanud Tartu oli Selverit hävitamas, lasi vastase taas mängu, kuid sai ikkagi ülimagusa triumfi

Võrkpalli Eesti meistrivõistlused jätkusid Tartus, kui võõrustajad suutsid taaskord 3:2 võiduga ellu jääda ning finaalseeriat pikendada. 

Kui veel pühapäeval paistis Selveri olek suhteliselt lõdvestunud, siis täna on finaalipinget kohe esimestest hetkedest õhus näha. Tartlased haarasid küll 3:0 algedu, kuid õigepea olid tablool juba tallinlaste 5:4 edunumbrid. Sealt edasi kulges geim juba võrdsete duellis, kui kord oli peal üks ja siis jällegi teine.

Selver pääses juhtima 23:21, kuid Tartu kaks järjestikust punkti tasakaalustasid taas mängu. Selver vastas aga omakorda ning näitas avageimis 25:23 paremust.

Teise geimi alguses haarasid initsiatiivi võõrustajad, millega mängiti mõne punktiline edu. Siiski tabas võõrustajaid väike mõõn, misjärel Selver 17:17 viigini jõudis. Ennast sai aga korralikult käima Bradley Gunter, kes tartlastele neli punkti jutti tõi.

Veel üks eksimus külalistelt ning paar õnnestumist kodumeeskonnale ja ootamatult särasid  tablool numbrid 24:17. Kodumeeskond sealt enam tagasi ei vaadanud ning tasuks 25:18 geimivõit ja mänguseis 1:1. Vinge lõpp andis tartlastele kõvasti usku. 

Märkimist väärib ka tõik, et Selveri liider Lincoln Williamsi arvele kogunes kahe geimiga vaid neli punkti. Sealjuures oli tema rünnakuprotsent vaid 25. Esmakordselt selles seerias oli Tartu ametivend Bradley Gunter konkurenti üle mängimas. Kanadalase arvel oli selle ajaga 11 puntki - protsent 56. 

Tartlased võtsid saadud hea emotsiooni kaasa ning purjetasid selle harjal võimsalt läbi terve geimi. Selverile sõnaõigust ei antudki, kui edu kasvatati rohkem kui kümne punktiliseks. Lõpuks võõrustajatele ülikindel 25:11 paremus. 

Märgiline oli Selveri käik 5:12 kaotusseisul - Lincoln Williamsi asemel tuli platsile mõned päevad tagasi 18aastaseks saanud Albert Hurt! Austraallane vahetati geimi lõpus küll mängu tagasi, kuid tema esitus siiani kohutav: 5 punkti, rünnakuprotsendiga 19,2!

Külalised suutsid end koguda, kui neljandas geimis mänguohjad haarati. Paari punktiline edu formuleerus 9:9 viigiks, misjärel pikalt ühte jalga käidi. Kerge initsiatiiv püsis Selveri käes, kuid rohkem kui kahega ette ei suudetud minna. 

Taaskord saadi kokku seisul 22:22. Emotsionaalses punkt-punkti heitluses tõmbas pikema kõrre aga Selver, kes kindlustas 27:25 paremusega geimivõidu. Seega viies geim!

Otsustavat vaatust alustasid taaskord teravamalt tartlased, pääsedes 4:2 ja 7:3 ette. Neljapunktilist edu enam käest ei antudki ning publiku marulise toetuse abil kindlustati 15:8 geimivõiduga kogu mäng 3:2. Täna kahtlemata finaalivääriline lahing!

Seeria jätkub nüüd Selveri 3:2 edult pühapäeval Tallinnas. Tiitli võitmiseks läheb vaja nelja võitu.