Lewis HamiltonFoto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
28. aprill 2017, 11:08

Lewis Hamilton toetab tiimikorraldusi ainult erilistel asjaoludel

Mercedese piloot Lewis Hamilton on üldplaanis tiimikorralduste vastu, aga mõningatel juhtudel võib neid kasutada. 

Kaks nädalat tagasi peetud Bahreini GP-l sai Hamiltoni tiimikaaslane Valtteri Bottas korralduse lasta kiirem britt mööda. Käsust hoolimata ei suutnud kolmekordne maailmameister Sebastian Vettelit püüda, kes lõpetas esikohaga. 

Käesoleval nädalavahetusel vuravad vormelid Sotši ringrajal ning Hamiltoni käest küsiti eelmisel etapil teemaks muutunud tiimikorralduste kohta. "Meie üritame tiimiga alati võita. See tähendab meeskonnana töötamist aga ainult erilistel asjaoludel on boksist tulevad käsud aktsepteeritavad.

Loomulikult võistkonnana peame nädalavahetuselt koguma maksimaalselt punkte. Ülesannetes on selgelt kirjas, et tähtis on meeskonna võit, mitte individuaalne. Seega, kui sa ise ei suuda etappi võita, siis soovid et tiimil läheks võimalikult hästi. Mercedesena tahame finišeerida enne Ferrarit ning sellepärast peame töötama kollektiivsemalt kui kunagi varem," sõnas Hamilton. 

Britt kinnitas, et Bottase rollis olles oleks ta samuti tiimikaaslase mööda lasknud. "Minu reaktsioon oleks olnud sama. Ta oli raskustes, ta tunnistas seda. Temast mööda sõites ütlesin meeskonnale, et kui ma eest ära ei sõida, lasen ta tagasi ette. Aga seda ei juhtunud. 

Selles stsenaariumis töötasime tiimina ning kuigi tal oli raske mind mööda lasta, käitus ta härrasmehelikult ja valmistas meeskonnale uhkust."