Anett Kontaveit.Foto: AP / Scanpix
Tennis
28. aprill 2017, 16:35

Šarapova oli Kontaveiti jaoks liiga hea. Veel (6)

Stuttgarti tenniseturniiri veerandfinaalide päev algas mänguga Anett Kontaveit - Maria Šarapova. Kontaveit võitles vapralt, kuid jäi maailma endisele esireketile alla 3:6, 4:6.

Pärast dopingukaristuse kandmist esimest võistlust tegev venelanna oli eesti piigast võimsam. Kui eelmistes mängudes aitasid Kontaveiti päris pealju head pallingutõrjed, siis Šarapova servihaamer oli teisest klassist. Ässasid ei kogunenud liiga palju, kuid praktiliselt alati saavutas venelanna esimese servi õnnestumise korral koheselt initsiatiivi.

Avasett kulges tasavägiselt seisuni 3:3. Kontaveiti enda esimese servi õnnestumise protsent jäi täna samuti madalaks (näiteks esimeses setis 46) ning seetõttu jäi ta geimi keskosas jänni, Šarapova vastas teisele servile enamasti heade teravate tõrjetega. Ta võitis kolm geimi järjest, murdes läbi kaks Kontaveiti servi.

Teises setis pääses Šarapova ette 3:1, kuid siis murdis Kontaveit vastu! Uuesti oli Šarapova kord - 5:2, aga see polnud veel kõik! Seisul 3:5 realiseeris Kontaveit viienda murdepalli! Kuid päris võrdsust siiski jalule panna ei õnnestunud, sest järgmises geimis tegutses Šarapova otsustavatel punktidel taas hiilgavalt. Kontaveit ei mänginud halvasti, sai mängust kindlasti hea kogemuse ja võib järgmisel korral astuda Šarapovale veelgi julgemalt vastu.

Šarapova ootab poolfinaalivastast mängust Kristina Mladenovic (Prantsusmaa) - Carla Suarez Navarro (Hispaania).