Rapla asus poolfinaalseeriat 1:0 juhtima!Foto: Aldo Luud
Korvpall
28. aprill 2017, 20:45

GALERII | VÕIMAS PAUK! Rapla põrmustas poolfinaalseeria avamängus Tartu!

Eesti korvpalli meistriliiga poolfinaalid said intrigeeriva alguse, kui Rapla alistas võõral väljakul 70:60 Tartu ja asus seeriat 1:0 juhtima. 

Rapla alustas kohtumist selgelt isukamalt kui võõrustajad ning pääsesid kiirelt 11:4 ette. Enesekindlalt tegutses mängujuhi kohal alustanud Martin Paasoja. 

Külalised kasvatasid pidevalt edu ning avaveerand võidetigi 22:11. Jalga ei võetud pedaalilt ka teises vaatuses, kui hiilgavalt oli pingilt mängu sekkunud Domen Bratož. Sloveeni arvele poolajaks 18 punkti, sealjuures kolmesed 5/5. Rapla edu oli pausile minnes kasvanud 17le. 

Teist poolaega alustati sealt, kus pooleli jäi. Külalised kasvatasid edu korraks juba 20 punktile ning asjad paistsid paigas olevat. Tartlased sellega aga leppida ei soovinud. 

Võõrustajad tabasid kolm järjestikust kaugviset ning vähendasid vahe ootamatult vaid üheksale. Samm-sammult saadi veelgi lähemale ning viimaseks vaatuseks oli Rapla edu sulanud vaid viiele. 

Külalised aga ei murdunud. Otsustavat vaatust alustati 6:2 spurdiga ning pääseti taas rohkem kui kümnega ette. Sarnase seisu juures kulges pea terve viimane veerandaeg, kuid päriselt mänguks enam ei läinudki. 

Rapla hoidis edu lõpuni ning kindlustas 10 punktilise paremusega endale poolfinaalseeria avamängu võidu. 

Võitjate parimana tõi Bratož üleplatsimehena 25 silma. Tartu poolelt oli parim 15 silmaga Janar Talts. 

Seeria jätkub esmaspäeval Raplas.