Isaiah Thomasel löövad emotsioonid üle pea kokku.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
29. aprill 2017, 09:22

Boston Celticsi staar aitas meeskonna päev enne õe matuseid järgmisse ringi

"On olnud raske nädal ja oleme talle tõeliselt tänulikud, et ta on ka korvpalliga hästi hakkama saanud. Ma ei kujuta ette, kuidas ta seda suutis. Oleme alati koos temaga," rääkis Boston Celtics korvpalluri Isaiah Thomase kohta tema meeskonnakaaslane ja üks lähemaid sõpru Gerald Green.

Thomas aitas Boston Celticsil võita Chicago Bullsi neljandat korda järjest, läinud ööl võõrsil peetud mängus 105:83. Mängumees sõitis sealt otse Tacomasse, kus täna maetakse tema paari nädala eest autoõnnetuses hukkunud noorem õde Chyna.

Šokeeritud Isaiah jäi toona meeskonnaga Bostonisse ja alustas play-off'i. Ent ta oli emotsionaalselt murtud ja põhiturniiril Idakonverentsi võitnud Celtics kaotas kodus Bullsile kaks esimest mängu. Kolmanda mängu eel jäi kaks päeva vahet ja Thomas sõitis koju Tacomasse perekonna juurde. Ta naasis mänguks ning edasine on teada - Celtics võitis võõrsil kaks kohtumist järjest ja haaras seeria üle kontrolli.

Järgmise ringi matš Washington Wizardsiga algab juba homme, USA idaranniku aja järgi päeval. Praeguste plaanide kohaselt peaks Thomas täna õhtul naasma meeskonna juurde, kuid Celticsi peatreener Brad Stevens ütles tiimi liidrile, et ta pole kohustatud uue seeria esimeses mängus osalema, kui pole selleks emotsionaalselt valmis.

"Laupäev [matused] on palju tähtsam kui pühapäev [mäng]," ütles Stevens. "Kui meil läheb raskeks, siis läheb, see on kõigest korvpall. Ta peab mänguks valmis olema. Ja kui ta otsustab, et kõike seda on talle liiga palju, siis mõistan teda."

* * *

Mõni lõik eespool oli juba juttu Wizardsist, kes võitis oma seeria samuti 4:2 - kuuendas mängus alistati võõrsil Atlanta Hawks 115:99. Läänes sai aga Los Angeles Clippers - ikka võõrsil - Utah Jazzist jagu 98:93 ja viis seeria seitsmenda mänguni.