Eesti esimesel kohvifestivalil jagas oma teadmisi ka tippbarista Joachim Kuehne Saksamaalt. Foto: KAFO/Elerin Küppar
Toiduuudised
29. aprill 2017, 17:03

Viis lihtsalt näpunäidet kodus kohvi valmistamiseks (2)

Kuidas kodus käepäraste vahenditega maitsvat kohvi teha, õpetab tippbarista Joachim Kuehne Berliini kohvikoolist. Tallinn Coffee Festivali avapäeval tutvustas ta KAFO Lavazza kohvikus ka maailma kuumimaid kohvitrende.  

1. Võimalusel kasuta kohviveskit. Ja mitte elektrilist, vaid vana head käsiveskit, mis teeb olenemata ajast ja vanusest endiselt suurepärast tööd. Kõige olulisem on veski juures jälgida, et sel oleks sobivad jahvatusastmed.

2. Osta head kohvi ja toeta kohalikke röstijaid, kes on kohviube valides ja neid röstides lähtunud just kohalike inimeste maitse-eelistustest. Kohvi võib võrrelda veiniga, kus kõigil on omad lemmikud: ühele meeldib mõru, teisele hoopis hapuka alatooniga jook.

3. Kohv olgu värske produkt. Ära soeta endale koju suuri kohvitagavarasid, pigem osta iga nädal uus pakk. Kindlasti pööra tähelepanu ka pakil olevale röstimiskuupäevale.

4. Kasuta kaalu, sest õige kogus kohvi on hea kohvijoogi üks olulisi eeltingimusi. Parima filtrikohvi saad, kui võtad 100 ml vee kohta 6-8 grammi kohvi.

5. Valmista kohvi vaid eelsoojendatud kannus. Vala pisut kuuma vett mõneks minutiks presskannu ja kui see on soojenenud, vala vesi välja.  Seejärel pane kannu kohv, vala peale vesi ja lase3-6 minutit tõmmata. Mida rohkem kohvi korraga teha, seda kauema peaks see ka tõmbama.

Kohvimaailma trende aga peegeldab tema sõnul ilmekalt järgnev kohviretsept.

Espresso Tonic

Vaja läheb: topeltespressot, toonikut, jääkuubikud

Valmistamine: Valmista topeltespresso ning lase  jahtuda. Täida klaas (kuni 200ml) jääkuubikute ja toonikuga. Lisa espresso ning lisa tsitruselist nüanssi kas  laimi, greibi või veriapelsini viiluga.