Annika Köster.Foto: Siim Semiskar
Korvpall
29. aprill 2017, 17:30

Lisatud peatreeneri kommentaar

SUUR VÕIT! Rapla naiskond jõudis Balti liigas finaali

Naiste korvpalli Balti liigas tegi FCR Media/Rapla KK naiskond ajalugu, jõudes suurepärase võiduga Toruni Energia üle homsesse finaali. Seejuures oli Rapla klubi kolmandal veerandil kümnepunktises kaotusseisus. 

Rapla alistas Leedus peetud poolfinaalis Poola meisterklubi 63:61 (25:30). Eestlannad võitsid avaveerandi 14:10, kuid teisel sai Torun oma mängu käima ning võitis selle omakorda 20:11, minnes poolajaks viiega ette - 30:25. Teise veerandi kolm viimast minutit oli Eesti klubi kuival.

Kolmas veerand kuulus skooriliselt Torunile 22:21. Kuid mäng pakkus pinget, mõlemad olid emotsionaalselt kuumad ning kümnepunktiseks kasvanud kaotusseisust kaevas Rapla end 25.-29. minuti paiku kenasti välja.

Tekkis positiivne hingamine ja lootus. Francisca Dondersi kaugvise tõi 30. minuti alguseks tabloole numbrid 46:48. Kaks viimast korvi sel veerandil siiski Torunile (46:52).

Neljas veerandi alguses olid punktid visad tulema. 5.43 enne lõppu jõudis Rapla viigini (52:52). 4.22 enne lõppu viis Pirgit Püü Annika Kösteri supersöödust Rapla ette 56:54. Põnevad lõpuminutid möödusid mõlemapoolsete võimalustega, kuid lõpuks jäid raplalannad peale 63:61.

Peatreener Howard Frier oli loomulikult esitusega ülimalt rahul. "Muidugi oleme nii elevil! Ei tea, mis homne toob, aga peale mitu aastat on ometigi sada protsenti kindel, et tuleme tagasi Eestisse medalitega! Uskumatu hea emotsiooni eest täname kindlasti ka neid fanne, et tulid Raplast toetama," rääkis Frier.

"Meie liidrid (Püü, Laina, Köster ja Donders) olid suurepärased. Meie mäng põhines täna kaitsel ja kiiretel rünnakutel, need nimetatud mängijad aitasid leida õige rütmi, õiged käigud. Naudime nüüd ja siis vaatame, kuidas valmistuda edasi homseks mänguks! Meil küll enam mingeid pingeid ei ole."

Finaalmäng Druskininkais peetakse homme.