Anthony Joshua alistas omal ajal 11 aastat võitmatuna püsinud Vladimir Klitško. Foto: Matt Dunham
Spordivaria
30. aprill 2017, 01:20

GALERII | Kas Joshua lõpetas legendaarse Klitško karjääri? (10)

Anthony Joshua on raskekaalu poksi kuningas! Wembley staadionile kogunenud 90 000 fänni ees lõi Joshua 11. raundis nokauti legendaarse Vladimir Klitško. Briti poksija omab nüüd WBA, IBFi ja IBO raskekaalu meistrivöösid.

Võrdne matš sai õige hoo sisse viiendas raundis, kus Joshua esimest korda Klitško põrandale saatis. Ukrainlane ajas end kiiresti püsti ja järgmises raundis toimus vastupidine stsenaarium, käpuli lendas hoopis Joshua.

Seejärel mõlemad mehed kosusid, kuni 27aastane britt 11. raundis täiesti uue käigu sisse lülitas. Klitško oli võimetu, 41aastane legend tunnistas pärast matši, et parem mees võitis.

Joshua jaoks oli tegemist karjääri pikima matšiga, kunagi varem polnud ta seitsmendast raundist kauem ringis olnud. Tema senise karjääri statistika on vaimustav: 19 matši, 19 võitu, 19 nokauti. Klitško saldo on 69 matši, 64 võitu, 53 nokauti.

Anthony Joshua alistas omal ajal 11 aastat võitmatuna püsinud Vladimir Klitško. Foto: Andrew Couldridge

Ukrainlase tuleviku kohal on suur küsimärk. Mitte kunagi varem pole ta kahte järjestikust matši kaotanud. 11 aastat võitmatuna püsinud mees on järjepanu alistunud Tyson Furyle ja Joshuale.

Kuigi väidetavalt seisab viimases lepingus ka kordusmatši võimalus, siis on raske ennustada, kas Klitško üldse kunagi veel poksiringi astub. Täna jättis ta tulevikku puudutava küsimuse otsese vastuseta.

Joshua järgmine vastane on ilmselt Fury või Denotay Wilder.

Anthony Joshua alistas omal ajal 11 aastat võitmatuna püsinud Vladimir Klitško. Foto: Andrew Couldridge