Eesti meistriks tuli Tallinna Selver. Foto: Stanislav Moškov
Võrkpall
30. aprill 2017, 18:55

GALERII | KORRAS! Selver keeras Tartu kraanid lõplikult kinni ning krooniti teist aastat järjest Eesti parimaks võrkpalliklubiks (3)

Võrkpalli Eesti meistrivõistlustel vajas Tallinna Selver kuut mängu, et tiitel kindlustada, kui viimaseks jäänud kohtumises alistati koduväljakul 3:1 Tartu.

Täpselt nädal varem 3:0 eduseisust tiitli kindlustamata jätnud Selver rohkem heade mõtete linna sõita ei soovinud.

Võõrustajad haarasid kohe mänguohjad, kui pääseti neljaga juhtima. Uniselt alustanud Tartu jõudis siiski seisul 17:17 järgi ning pääses 24:23 ettegi. Geimpalli siiski realiseerida ei suudetud ning oma võimaluse kasutas Selver ära, keerates lõpu 27:25 enda kasuks. 

Eesti meistrid! Foto: Stanislav Moškov

Teine geim kujunes äärmiselt ühepoolseks, kui tartlased olid suures hädas võõrustajate serviga. Korralikult mänguks ei läinudki, kui Selver näitas ülikindlat 25:15 paremust. 

Kolmandat vaatust alustas teravamalt Tartu, kui kiiresti kasvatati eduseis kolmele. Pärast Selveri 5:8 kaotusseisul tulnud mõtlemisaega õnnestus võõrustajatel kolm punkti jutti saada ja mänguseis viigistada. Seejärel vastasid vahespurdiga omakorda jälle külalised ning pääsesid ette viiega. 

Kuigi Selver püsis korralikult sabas, siis tartlaste sisuliselt tribüünilt ära pääsetud, ja punktist vormistatud, pallist saadud hea emotsioon kandis nad geimi lõpuni - 25:19.

Hooaja viimaseks jäänud geimis pääses kodumeeskond 3:0 ette, kuid tartlased võitlesid kiiresti jalule viigi. Pärast võrdset heitlust pääses Selver taas kolmega - 15:12 ette. Seda edu enam käest ei antudki, pigem kasvatati, ning 25:20 paremusega kindlustati 3:1 mänguvõit ja ühtlasi teine järjestikune Eesti meistritiitel. 

Hiilgava partii tegi Selveri poolt Oliver Orav, kes panustas võitu 23 punktiga. Tartlaste parim oli Meelis Kivisild 12 silmaga. 

Tallinna Selver. Foto: Stanislav Moškov