Ott Tänak ja Martin Järveoja Argentina ralli poodiumil.Foto: DIEGO LIMA
Auto-Moto uudised
1. mai 2017, 09:30

Ott Tänak: äkki olime reedel liiga ettevaatlikud

Ott Tänak ja Martin Järveoja tegid Argentina rallil karjääri parima sõidu, saavutades kolmanda koha. MMi üldarvestuses ollakse 66 punktiga neljandad.

Ralli kulges esimestel kiiruskatsetel auto seadistusega hädas olnud eestlase jaoks tõusvas joones. Lõpuks võitis ta kolm kiiruskatset ja jäi võidu võtnud Thierry Neuville’ist maha vähem kui 30 sekundiga.

Ott Tänak ja Martin Järveoja Argentina rallil. Foto: Nicolas Aguilera

"Meie jaoks oli see väga hea nädalavahetus. Varem polnud meil siin õnne olnud ja seega muutsime veidi oma strateegiat. Läbisime reedesed rasked kiiruskatsed kindla peale ja ettevaatlikult, äkki isegi liialt – andsime ära palju aega. Laupäeval muutusid tingimused tunduvalt leebemaks ja saime kiiruse üles," rääkis Tänak M-Spordi pressiteenistuse vahendusel.

"Liidrid (Neuville ja Elfyn Evans – toim) olid täna (eile – toim) väga kiired, seega ei õnnestunud meil kolmandalt kohalt kõrgemale tõusta. Kuid oleme järjekordse poodiumikoha ja heade punktiga väga rahul."

Juba 19. mail sõidetakse MM-sarja kuues etapp ehk Portugali ralli. "Järgmisena tuleb üks mu lemmikrallidest. Olen Euroopasse naasmise eel põnevil ja ootan traditsioonilisel kruusarallil sõitmist. Oleme MM-üldarvestuses tugeval positsioonil ja tahame hooaja käigus veel kiiremaks muutuda."

Ott Tänak ja Martin Järveoja Argentina rallil. Foto: DIEGO LIMA