Rain Veideman.Foto: FOTO ZAMOLO
Korvpall
1. mai 2017, 17:01

Rain Veideman Itaalia esiliiga tasemest: tulge kohale ja otsustage siis, niisama tühja koha pealt pole mõtet kõva meest mängida (6)

Märtsi alguses Itaalia korvpalli esiliiga meeskonnaga Udine liitunud Rain Veideman jääb samasse võistkonda ka tulevaks hooajaks, sest tingimused on igati sobivad.

„Kõik oli tipp-topp, miks mitte,“ rääkis Eesti koondise tagamängija Õhtulehele kiirest lepingu pikendamisest. „Kui kõik tingimused ja muu sobib, tead, kuhu sa lähed, siis ma ei näe põhjust, miks mitte minna.“

Veideman kinnitas, et tema kindel soov oli piiri taga jätkata. Samuti ei muretse 25aastane mängumees kohaliku taseme pärast.

„Ostke pilet ja tulge kohapeale vaatama, siis otsustage. Ärge puhtalt sellel sõnal: esiliiga, ennast heidutada ja häirida laske,“ oli endise Kalev/Cramo mängumehe sõnum skeptikutele. „Tulge kohale ja vaadake - niisama tühja koha pealt pole mõtet kõva meest mängida.“

Vähe tähtis pole kindlasti ka see, et majanduslikult tasub Veidemanile uus leping igati ära. „Jah, absoluutselt. Muidugi, kindlasti,“ vastas möödunud suvel rahvuskoondise kapteni rolli täitnu, kas Udines mängimine on tulusam kui Kalev/Cramos.

Lisaks eestlasele on tänavusel hooajal Itaalia esiliigas üheksanda kohaga lõpetanud meeskond sõlminud lepingu mõne kohaliku mehega. Kodumaale jõudnud Veideman liitub taas võistkonnaga pärast septembris lõppevat koondisetsüklit. Samuti kinnitas tagamängija, et parema pakkumise saamisel, on võimalus ka keset hooaega meeskonda vahetada.

Udine presidendi sõnutsi oli eestlastega lepingu pikendamine tõeline õnnistus. „Veideman võitis koheselt meie meeskonna fännide südamed ning tema jätkamine tähendab, et liigume oma arengus edasi, mitte ei tammu vanal rajal.“ Lisades, et tuleval hooajal on Veideman meeskonna üks nurgakive, kelle vedamisel meistriliiga kohta jahtima asutakse.