Elfyn Evans Argentiina rallil. Foto: Nicolas Aguilera
WRC
2. mai 2017, 18:03

Evans karjääri esimese võidu viinud eksimusest: kui ei proovi täiega, siis ei võida midagi

Argentiina rallit juhtinud Elfyn Evans sõitis viimasel kiiruskatsel vastu silda, mis tõmbas ta hoo nii palju maha, et waleslane jäi karjääri karjääri esimest võidust napilt ilma. 

Õrnalt sillapiiret ramminud Evans tunnistas eksimust. "Kiiruskatse esimeses pooles tundsin väga hästi. Sõitsin täiega, kuid lõpu poole tundsin, et tagarattad nii hästi enam ei haardu," rääkis rallipiloot WRC ametlikule kodulehele.

Enne viimast kiirukatset edestas Evans belglast Thierry Neuville'i kõigest 0,6 sekundiga. 16,32 kilomeetrise power stage'i esimeses vaheajapunktis juhtis waleslane Hyundai piloodi ees lausa 3,1 sekundiga, ent pärast eksimust edu kadus ning finišisse jõudes näitas stopper 1,3 sekundilist kaotust. Karjääri esimene ralli üldvõit jäi 0,6 sekundi kaugusele. 

"Pidin olema väga kannatlik, kuid niimoodi kaotasin aega. Sillale minnes polnud aga piisavalt kannatlik. Sõitsin piirdele otsa ja kaotasin aega, aga kui ei proovi täiega sõita, siis ei võida midagi. Enne sillale jõudmist aeglustasin piisavalt, et esiots sillale saada, aga auto tagaotsa ei suutnud libisemisest hoida," rääkis 28aastane rallipiloot.