Kergejõustik

Nimekiri habemega Euroopa kergejõustikurekorditest!

Ei Erki Nool ega Tiidrek Nurme pea rekordite nullimist mõistlikuks (18)

LISA KOMMENTAAR

4. mai 2017, 00:11
Tuleb TÜHISTADA ka kõik senised MM OM ja EM medalid. Tuleb kõigil alustada nullist peale.
Volli3. mai 2017, 20:51
Mis oli siis enne: Kas muna või kana(kana või muna). Selle üle võibki targutama jääda. Naljakas on mõelda näiteks pallimängudes(jalgpall ; korvpall ; võrkpall ; jne.) tagantjärele(hiljutine Bayerni ja Reali kohtumine näiteks) avastatud absakate(kohtuniku seekord) tõttu tulemuste tühistamine. Või siis Eurovisiooni tulemuste hilisem tühistamine(kuskil näiteks oli hääletajate jaoks internetiühenduse tõrge). Kõiksugu valdkondade ametnikud on ikka tõesti ära pööranud. Voi kurja küll: nn. demokraatlik ja võrdõigusi (mida pole kunagi olnud ja ei tule ka kunagi - inimesed lihtsalt ei ole võrdsete võimetega) taga ajav maailm on pöördunud debiilsusesse. Ja seda kasutavad kohe ära kurjad ja omakasupüüdlikud tegelinskid. Koli tõesti kuu peale ära.
nh3. mai 2017, 18:59
Nool, kui sportlane peaks teadma, et see pole mitte esimane rekordite nullimine ajaloos, kui tehnilisi reegleid muudetakse, nii et siin ei ole midagi erakorset, Imelik, et olümpiavõitja ei tea, et odavise oli üks nendest aladest, mida on kord juba korrigeeritud ja rekordiskaalat juba teisel tasandil alustatud!
Endel3. mai 2017, 17:24
Rekordite tühistamine? Tühistame ajaloo???
Esimese ja teise maailmasõja tühistame ka - paha-paha, seda ju ka pole olnud?
Tühistame kõik mis ei sobi kellelegi - kõik olematuks? Seda kõike pole olnud? Jaburus
njah6. mai 2017, 13:22
Maailmarekordeid on ju tühistatud ennegi, nende omi, kes dopingut on tarvitanud. Ben Johnson jooksis 100 meetris maailmarekordiks 9,83 ja 9,79, aga jäi dopinguga vahele ja tema rekordid tühistati. Sama tehti ka Tim Montgomery ja Justin Gatlini 100m maailmarekorditega.
Nüüd tahetakse lihtsalt kustutada need dopingurekordid, mille püstitajad kasutasid dopingut, aga oma aja puuduliku dopingukontrolli tõttu ei jäänud vahele. Näiteks on teada, et kõik Ida-Saksa ja Nõukogude Liidu sportlased osalesid riiklikus ja süstemaatilises dopinguprogrammis. Nii joostigi 30a tagasi näiteks naiste 400m 47,6 , kuigi tänapäeval on juba 49,9 müstiline aeg. Idabloki naised tõukasid 30a tagasi kuuli 22+ meetrit, tänapäeval saadakse medaleid 18+ meetriga.
"Tühistame kõik mis ei sobi kellelegi - kõik olematuks? Seda kõike pole olnud? Jaburus"
Doping ei sobigi ja dopingu ja sohiga saadud rekordid peabki ära kustutama. Või sobiks sulle see variant, et teise mehe pissi endale pepusse peitnud dopingukasutaja Fazekas oleks endiselt kullamees ja tänu tema sohile medalist ilma jäänud Tammert oleks endiselt ilma pronksita?
Mellukas3. mai 2017, 12:23
Õige lahendus. Rekordahvidele ka parajad trahvid peale !
"SP"3. mai 2017, 10:24
ma sain aru, et midagi ei hävitata, selles mõttes, et ei kustutada, vaid järgmisest aastast hakkatakse või mingil ajal uuest niiöelda nullist uusi tabeleid pidama. Vanad on, ja jäävad, kuid ei kehti enam.
Kõik endised igat-sorti tiitlivõistluste medalimehed, rekordiomanikud on ja jäävad kogu oma kuulsusega, medalite, rekorditega ja hüvedega.
Ainult üks küsimus; Kas nüüdsed, tuleviku sportlased enam siis dopinguid ei kasuta, vähe usutav?
Kindlasti kasutatakse, aga siis tuleb mõne aastapärast jälle tabeleid nullida.
uute3. mai 2017, 23:38
tabelitega tulevad ka uued tabletid ehk sportlased, kellele need on lubatud.
Kivipallur3. mai 2017, 10:14
Mis see Beamon siia puutub? Maailmarekordimees on ikka Mike Powell, 8.95.
Oli3. mai 2017, 10:47
to oli6. mai 2017, 13:10
8,95, pole ju raske googeldada enne kirjutamist.
Laboriklaas3. mai 2017, 10:08
Valiks juba sünnil mingid lapsed välja, toidaks ainult kasvuhormooniga ja siis vaataks, kuidas arenevad "inimvõimete piirid".
geenitehnoloogia 3. mai 2017, 10:18
Juhan3. mai 2017, 09:01
Milleks neid rekordeid üldse fikseerida. Keskkond on üha kiirenevas pidevas muutumises. Igal võistlusel on kindlasti pisut erinevad tingimused ja tänasel millisekundite ja millimeetrite ajastul, kui kogu asi on raha poolt viimase vindinin timmitud meelelahutus, oleks ausam leppida vaid konkreetse jõukatsumise võitja väljaselgitamisega. See, et keegi kunagi jooksis samas paigaski staadioniringi mingi tulemusega ei peegelda ju objektiivselt vaid jooksaja suutlikkust. Jooksupaik ise, rajakate, jalanõud, riietus - kõik on muutunud, konkreetsetest ilmastikuoludest rääkimata.
Sestap piisaks edaspidi loobuda selliste pingeridade (müügiartiklite) koostamisest ja piirduda vaidkonkreetse ainukordse sündmusega.
poolt ja vastu3. mai 2017, 08:55
Ei tea, kas vanasti käis ka kanüül otse trenni järel soonde?
Täna on see keelatud.
Mõned rekordid on saavutatud teiste vahenditega, kuigi ehk omal ajal ehk lubatult...
ökoloog3. mai 2017, 07:55
nulliks üleüldse olümpiad ära...
milleks vaja loodust hävitada ja luua haigeid emotsioone..
igale spordihuvilisele oma rekordid ja olümpia tagahoovis.
ma ei tea3. mai 2017, 07:49
mis siin maailmas, aga eriti euroopas, mõistusega üldse tehakse.
Kui juba 3. mai 2017, 07:42
Kui nullitakse siis loomulikult juba igal pool. Ei saa kehtima jääda ka Eesti rekordid.