Itaalia velotuur.Foto: LUCA BETTINI
Jalgrattasport
3. mai 2017, 18:55

PÖÖRE! Itaalia velotuuri korraldajad tühistasid skandaalse otsuse (3)

Reedel algava Itaalia velotuuri ehk Giro d’Italia korraldajad tühistasid palju kriitikat pälvinud auhinnaprogrammi parimale laskujale.

Girot korraldava ettevõtte RCS Sport juhtfiguure Mauro Vegni oli pahane, et algatus pälvis ratturitelt ja isegi Rahvusvahelise Jalgratta Liidu asepresidendilt Tom van Dammelt nii palju kriitikat. Vegni sõnul on ta võistlejate ohutusse alati tõsiselt suhtunud, vahendab Rattauudised.ee.

"Tahtsime teha lihtsalt uue auhinna, et tekitada fännides rohkem huvi. Kahjuks ei saanud paljud sellest aru ja teised kasutasid seda ära segaduse tekitamiseks," rääkis Vegni.

"Otsustasime, et auhindu me selles kategoorias välja ei anna, kuid võtame aega ja jagame avalikusega infot laskumistel näidatud kiiruste kohta. Arvan siiani, et auhinna välja andmine oli hea idee.

Tulevikku vaadates peame lisama sõitudele innovatiivsust, sest fännid tahavad järjest rohkem ja rohkem teada ratturite ning nende esituste kohta. Me ei tahtnud, et ratturid seetõttu lisariske võtavad. Soovisime anda välja lisaauhinna nendele, kes ei võida nii palju ja kes pole nii palju tähelepanu keskpunktis," jätkas Vegni.

Laskumistel on juhtunud traagilisi õnnetusi. 2011. aasta Girol hukkus kukkumisel saadud vigastuste tõttu Wouter Weylandt, hiljuti lahkus siitilmast samal põhjusel Tour of the Gilal kukkunud Chad Young.