Gianluigi Buffon.Foto: Jean-Paul Pelissier
Jalgpall
4. mai 2017, 00:30

Buffon: tahan, et minu karjääri lõpus oleksid inimesed kurvad (1)

Juventuse võrku pole Euroopa jalgpalli Meistrite liigas viimase kuue matšiga löödud mitte ühtegi väravat ja täna võideti poolfinaali avalahingus võõral väljakul 2:0 Monacot.

39aastane Itaalia suurklubi väravavaht Gianluigi Buffon tegi järjekordse suurepärase esituse, kui tõrjus kõik Monaco ründetalentide pealelöögid. "Ma tahan igas mängus tõestada, et vaatamata oma vanusele, väärin sellel tasemel mängimist," rääkis Buffon pärast matši. "Töötan iga päev kõvasti selle nimel. Tahan, et minu karjääri lõpus oleksid inimesed kurvad."

Vanameister kiitis ka vastast: "Monaco on rünnakul tugev, kuid me tegime hea mängu, täpselt sellise, nagu nende vastu tegema pidime. Tahame iga päevaga paremaks muutuda. Oleme eesmärgile lähedal ja naiivne oleks mitte täie jõuga rügamist jätkata."

Torino klubi peatreener Massimiliano Allegri kiitis samuti oma väravavahti. "Buffon tegi suurepärase tõrje, kui tablool oli 0:0 viik. Sellistes mängudes on see ülimalt oluline, Gigi on endiselt maailma parim," ütles ta.

Buffon pidas täna oma 100. mängu Euroopa Meistrite liigas. Temast sai Paolo Maldini järel teine itaallane, kes ümmarguse tähiseni jõudis.