Möödunud suvel Rio de Janeiro olümpialt pronksmedali võitnud paarisaeruline neljapaat Kaspar Taimsoo (paremalt esimene), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä on (olude sunnil) hooaja esimeseks MK-etapiks lahku löödud.Foto: LAURA OKS
Sõudmine
5. mai 2017, 14:27

Eksperimentaalsete paatkondadega sõudjad alustasid MK-etappi kahvatult

Eksperimentaalsete paatkondadega Belgradis toimuvale hooaja esimesele MK-etapile läinud Eesti sõudjad olid tänastes eelsõitudes tagasihoidlikud.

Paarisaeruline kahepaat koosseisus Allar Raja - Tõnu Endrekson jäi oma eelsõidus ajaga 6.47,490 viiendaks ehk viimaseks ning jätkab MK-etappi homses vahesõidus. Otse A-finaali pääses vaid sõidu võitja Bulgaaria, kes oli meie meestest 17,3 sekundit kiirem.

Eesti paarisaerulise kahepaadi eelsõidu tulemused.

Etemini ei liikunud ka paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Joosep Laos ja Kaur Kuslap, kes jäid oma eelsõidus samuti viimaseks. Nende aeg 6.02,95 oli 14,33 sekundit kehvem kui sõidu võitnud ja otse A-finaali pääsenud Poola nelikul. Üleüldse oli eestlaste aeg kõigi seitsme paatkonna võrdluses eelsõitude kõige nõrgem ning nemadki jätkavad MK-etappi homses eelsõidus.

Eesti paarisaerulise neljapaadi eelsõidu tulemused.

Küll aga tasub märkida, et tänastes tulemustes pole midagi katastroofilist, sest sõudjad pole treener Matti Killingu sõnul pärast pikka sügisest pühkust veel nii heas vormis kui varem samal ajal.  

„Endreksoni ja Raja finaalipääs oleks suur õnnestumine ning kui neljane suudab kas või üht rivaali edestada, on kõik hästi," lausus Killing MK-etapi eel sõudeliidu kodulehele. "Meenutan, et 2015. aastal, mil võitsime MM-pronksi, olime neljasel samal ajal eelviimased."

Neljas pronksise olümpiapaatkonna liige Andrei Jämsä taastub seljahädast ning alustab seetõttu võistlushooaega hiljem.