Läti hokimeeste rõõmuhetk.
Jäähoki
8. mai 2017, 10:25

Läti sai hoki MMil vinge võidu, Soome aga Prantsusmaalt suure sauna (1)

Kölnis ja Pariisis jätkuval jäähoki MMil püüavad pilke lõunanaabrid lätlased, kes said eile hilisõhtul teise võidu ja jätkavad täiseduga. Meie põhjanaabrid soomlased tegid aga negatiivset ajalugu.

A-gruppi kuuluv Läti oli oma avamängus saanud jagu Taanist 3:0, eilne 3:1 edu Slovakkia üle oli juba kõvasti suurema väärtusega. Läti viskas nii esimesel kui ka teisel kolmandikul ühe värava ja juhtis 2:0. Viimase kolmandiku keskel vähendas Slovakkia vahet, kuid minut seadis Andris Džeriņš tabloole lõppseisu. Mängu kõik väravad visati arvulisest ülekaalust. Slovakkia tegi 30 pealeviset Läti 22 vastu, kuid lõunanaabrite puurisuul seisis kindlalt Elvis Merzļikins.

Samas grupis võitis veel Venemaa Itaalia 10:1 ja USA Taani 7:2. Kahe vooru järel on Lätil 6 punkti, Venemaal 5, Rootsil 4, Saksamaal ja USA-l 3, Slovakkial 2, Itaalial 1, Taanil 0.

B-grupis juhtus midagi niisugust, mida MMidel varem poldud nähtud - Prantsusmaa tümitas kodupubliku toetusel Soomet ning seda koguni tulemusega 5:1! Pealevisked olid küll Soome kasuks 43-26 (viimasel kolmandikul 20-6!), kuid miski ei aidanud. Kohtumise keskel oli seis veel 1:1, viimaseks vaheajaks 3:1 ning võõrustajad pidasid viimasel 20 minutil külaliste turmtulele vastu ja nõelasid hoopis ise.

Samas grupis alistas Kanada Sloveenia 7:2 ja Šveits Norra 3:0. Tabel: Kanada 6 punkti, Šveits 5, Prantsusmaa, Tšehhi, Norra, Soome 3, Sloveenia 1, Valgevene 0.