Soome - TšehhiFoto: Reuters / Scanpix
Jäähoki
9. mai 2017, 10:08

GALERII | KRIIS? Soome mängis viimasel kolmandikul 3:0 edu maha ja sai teise järjestikuse kaotuse

Soome jäähokikoondise hädad MMil jätkusid eile hilisõhtul, kui karistusvisetega saadi ülivalus 3:4 (3:0, 0:0, 0:3, 0:0, 0:1) kaotus tugeva Tšehhi käest.

Üleeile Prantsusmaalt 1:5 šokk-kaotuse teeninud soomlased tundusid olevat teinud tollest allajäämisest õiged järeldused, sest Tšehhi vastu asuti juba 58. sekundil juhtima. 14 minutiga säras tablool Soome 3:0 edu. Värava viskasid Valtteri Filppula, Topi Jaakola ja Ville Lajunen.

Teine kolmandik lõppes samuti seisul 3:0, aga viimasel 20minutilisel perioodil sai Tšehhi end käima ning võitles Roman Horaki, Radko Gudasi ja Jan Kovari väravate toel välja 3:3 viigi. Lisaajal kumbki meeskond litrit võrku ei suunanud, seega otsustati kohtumise saatus karistusvisetega, kus näitas kindlamat kätt Tšehhi. Soomlased said teist päeva järjest lüüa.

Soome - Tsehhi kohtumise põgus meeskondlik statistika (shots = pealevisked, saves = tõrjed, PIM = karistusminutid).

Soome peatreener Lauri Marjamäki leidis kohtumise järel, et mängus oli palju häid asju, kuid need ei realiseerunud kolmeks punktiks. 

Ühtlasi on Soome end kahe järjestikuse kaotusega mänginud seisu, kus homne kaotus Sloveeniale tähendaks, et meie põhjanaabrite šansid veerandfinaali jõuda kahaneksid tillukesteks. Alagrupiturniiriga piirdumine võrduks katastroofiga, sest Soome on koos Kanada, Tšehhi ja Rootsiga üks neljast, kes on aastast 1992 alati pääsenud MMil kaheksa sekka.

Teises eile hilisõhtuses kohtumises võitis USA 4:3 (2:3, 1:0, 1:0) Rootsit. Võiduvärava viskas Colorado Avalanche'i ründaja J.T. Compher, kui mängida jäi veel pisut üle kaheksa minuti. Ainsana sai mängus kirja kaks väravat rootslane Elias Lindholm.

Tabeliseisud: