Maria ŠarapovaFoto: SERGIO PEREZ
Tennis
9. mai 2017, 19:40

Madridis suurimale kriitikule kaotanud Šarapova sai veel ühele turniirile vabapääsme (4)

Eile õhtul kaotas Maria Šarapova Madridi tenniseturniiri teises ringis teda väga teravalt kritiseerinud Eugenie Bouchardile. Hoolimata allajäämisest sai venelanna aga veel ühe turniirile wildcard'i ehk vabapääsme. 

23aastane kanadalanna oli 15kuulisest võistluskeelust vabanenud Šarapova suuremaid kriitikuid, sõimates teda petturiks ning öeldes, et ta ei tohiks enam kunagi tennist mängida. 

Hispaanias kujunes nende matš väga tuliseks, mis kestis ligi kolm tundi. Pingelises ja tasavägises kohtumises jäi kolmes setis lõpuks peale WTA edetabelis 60. kohal paiknev Bouchard 7:5, 2:6, 6:4. 

Madridi turniir oli Šarapovale pärast võistluskeeldu teine. Stuttgardis ka Anett Kontaveidi alistanud venelanna piirdus seal poolfinaaliga, kuid hoolimata nendest tulemustest annavad juunis toimuva Birminghami turniiri korraldajad 30aastasele tennisistile vabapääsme, vahendab BBC. 

Aegon Classicu nimelise turniiri korraldajad eeldavad Šarapovale antava vabapääsme eest saada karmi kriitikat, kuid määravaks saavad finantsilised faktorid. Tavaliselt toimub Londonis Queen's Clubis samal ajal meeste turniir, mis jätab naiste võistluse varju. Venelanna lisamisega loodetakse tõsta huvi ning suurendada piletimüüki. 

Siiski pole veel midagi kindlat ning venelanna osalemine Birminghamis sõltub sellest, kas talle antakse paari nädala pärast toimuvale Prantsusmaa lahtistele vabapääse kvalifikatsiooniturniirile või põhitabelisse.

Samuti on võimalik, et Šarapova ei saa üldse Pariisi pealinnas võistelda. Sellest ka sõltub, kui palju soovib venelanna enne Wimbledoni murul mängida. 

Šarapova sai wildcard'i ka eelnevalt mainitud Stuttgardi ja Madridi turniirile, lisaks veel kohe algavale Rooma võistlusele ning Hollandis Rosmalenis toimuvale turniirile.