Kawhi LeonardFoto: Eric Christian Smith
Korvpall
10. mai 2017, 09:37

VIDEO | San Antonio parim mängija sai vigastada, ent Spurs võitis

Korvpalliliigas NBA sai möödunud ööl San Antonio parim mängija Kawhi Leonard vigastada, ent sellest hoolimata alistas Spurs lisaajal Houston Rocketsi.

Tänavuste play-off'ide põnevaimas mängus astus Leonard kolmandal veerandil Rocketsi superstaari James Hardeni jala peale ning vigastas paremat hüppeliigest. Kuigi ta pääses veel platsile, polnud ta rünnakul ega kaitses eriti efektiivne ning terve lisaaja istus pingil. 

Normaalaeg lõppes viigiliselt 101:101, kuid ekstraperioodi alguses olid mõlemad meeskonnad raskustes skoorimisega. Lõpuks võttis Spursi ja kohtumise ohjad enda kätte Danny Green, kes tõi lisaajal seitse punkti ning vedas San Antonio koduväljakul 110:107 võiduni. Suurt rolli mängis ka vanameister Manu Ginobili, kes blokeeris viimase sekundi James Hardeni kolmese, mis oleks kohtumise viigistanud.

Vigastusest hoolimata tõi Leonard meeskonna resultatiivseimana 22 punkti ja hankis 15 lauapalli, Green lisas 15 silma. Harden kogus kolmikduubli 33 punkti, 10 lauapalli ja resultatiivse sööduga. 

Spurs juhib seeriat 3:2 ning järgmine mäng peetakse ööl vastu reedet, kuid see juba Rocketsi koduväljal. Leonard lubas pärast mängu, et vigastus teda ei pärsi ning ta jookseb kuuendas kohtumises platsile.