Lätlased ei saanud täna ka enamuses mängides Rootsi vastu. Foto: WOLFGANG RATTAY
Jäähoki
11. mai 2017, 23:41

JÄÄHOKI MM: Läti jättis kuldsed võimalused kasutamata - tasuks esimene kaotus

Jäähoki MMil tõmmati täna joon alla alagrupiturniiri neljandale voorule, kui lätlased pidid tunnistama Rootsi 2:0 paremust. 

Seni turniiril kaotuseta püsinud lõunanaabrid jäid kaotusseisu juba avakolmandikul, kui 10. minutil oli täpne NHLi täht Gabriel Landeskog. Lätlased olid terve kohtumise pigem sammukese maas, kuid Rootsi turmtulele peeti esiti vastu ning tekkisid omad võimalusedki. 

Lätil oli kohtumise jooksul mitmel korral kasutada ülekaal, mida aga kuidagi ära kasutada ei suudetud. Viimase kolmandiku alguses mängiti koguni poolteist minutit viis-kolme vastu, kuid väravaks seda realiseerida ei suudetud. Viimase naela lõid kirstu hoopis rootslased, kes Elias Lindholmi tabamusega 2:0 võidu kindlustasid. 

Pärast nelja vooru juhib A-algrupis Venemaa, kes alistas 3:0 Taani ning jätkab kaotuseta. Teisel kohal asub USA, kellele järgnevad omavahel täna kohtunud Läti ja Rootsi. 

Samal ajal oli Kanadal korralikult pusimist prantslastega, kellest siiski napilt 3:2 jagu saadi. Valitsev meister asus kohtumist avakolmandikul juhtima, kuid lasi vaid paar minutit hiljem seisu viigistada. Teises vaatuses jäädi omakorda tagaajajaks, kuid otsustavaks kolmandikus suudeti seis tasakaalustada. 

Seejärel suutis nimekam aga asjad enda kasuks kallutada, kui Marc-Edouard Vlasici tabamus Kanadale 3:2 võidu tõi. Seega ollakse jätkuvalt üks kahest meeskonnast, kes veel kaotusekibedust tundma pole pidanud. 

B-alagrupis järgneb alistamatule vahtralehemaale Šveits. Kolmandat kohta hoiab Tšehhi, kes alistas täna 1:0 neljandaks langenud Norra.