Soomlased võivad rõõmustada!Foto: Petr David Josek
Jäähoki
13. mai 2017, 18:11

JÄÄHOKI MM: turniiri masendavalt alustanud Soome teenis dramaatilise võidu ning püsib play-off´i konkurentsis

Jäähoki MMi kohtuvalt alustanud soomlased on tasapisi omi asju käima saamas, kui täna alistati lisaajal 3:2 Norra. 

Turniiri avapäeval Valgevene vastu raske võidu saanud põhjanaabrid kaotasid järgmised kaks kohtumist ning sattusid endale mitte omasel raskesse seisu. Keeruline olukord on saanud veidi leevendust, kui Sloveenia ja Norra alistamisega liigutakse taas edasipääsu kursil. 

Soomlaste lahing läänenaabritega polnud aga sugugi lihtne jalutuskäik. Avakolmandik kuulus 1:0 Norrale, kui ainsa värava autoriks oli Anders Bastiansen. Seejärel suutis Soome vastata kahe tabamusega, kui otsustavaks perioodiks pääseti 2:1 juhtima. Edu ei suutetud aga hoida, kui norralased viigistasid mängu vaid 29 sekundit enne normaalaja lõppu. 

Üleajal suutis Soome oma paremuse siiski maksma panna, vaatamata sellele, et Atte Ohtamaa 10 minutiline karistus jättis nad vähemusse. Lisaaja võiduga kirjutati tabelisse kaks punkti, millega tõusti Norrast mööda neljandaks. 

Soomlastel jääb nüüd alagrupiturniiril mängida veel Šveitsi ja Kanadaga, kes mõlemad tabelis eespool asuvad, kuid täna õhtul vastamisi lähevad. 

Teises täna peetud päevases kohtumises pidid lätlased vastu võtma teise kaotuse, kui tuli tunnistada USA 5:3 paremust. Jänkid tõusid tabeli liidriks, meie lõunanaabrid langesid neljandaks. 

Täna õhtul peetakse mõlemas grupis veel mitmeid kohtumisi.