Ardo Kreek.Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
13. mai 2017, 22:37

Eesti võrkpallimeeskond lõpetas Portugali turnee raske võiduga

Teisipäevast saati Portugalis treeninglaagris viibiv Eesti võrkpallikoondis alistas ka täna kohaliku meeskonna. 

Neljapäeval 3:1 ning reedel 3:0 Portugalist jagu saanud eestlaste jaoks osutus kolmas kohtumine kõige raskemaks, kui sparringupartner alistati viies geimis 3:2. 

Meie mehed jäi täna 0:2 kaotusseisu, kui kahes esimeses geimis tunnistati võõrustajate 27:25 paremust. Järgnevad kaks vaatust kuulusid kindlalt eestlastele, kui vastele anti vaid 17 ja 16 punkti. Otsustav geim võideti 15:13.

Parimana tõi terve kohtumise mänginud Robert Täht 21 punkti. Nurgaründaja lõi 30 tõstest punktiks 17, millele lisandus kolm ässpallingut ja blokeering. Võimsas hoos oli ka 17 punkti toonud Oliver Venno. Kolmes viimases geimis väljakul käinud pallur realiseeris 70 protsenti tõstetest (14/20), lisas kaks serviässa ja ühe eduka sulustamise.

Kahes esimeses geimis diagonaalründaja positsiooni mehitanud Renee Teppani saldoks jäi üheksa. Sama kogusummani jõudis ka Kristo Kollo. Kaheksa punkti jäi kõik viis geimi väljakul olnud Ardo Kreegi arvele. Andrus Raadik tõi viis punkti, Karli Allik lisas kaks, Kert Toobal ja Henri Treial kumbki ühe. Mart Naaber kolme serviga punktiarvet ei avanud ja Andres Toobal matši ei sekkunud.

Eesti meeskond mängis Portugalis järgnevas koosseisus:

Sidemängijad: Andres Toobal, Kert Toobal
Temporündajad: Andri Aganits, Ardo Kreek, Mart Naaber, Henri Treial
Nurgaründajad: Karli Allik, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Robert Täht
Diagonaalründajad: Renee Teppan, Oliver Venno
Liberod: Rait Rikberg

Kodupubliku ees näeb rahvuskoondist mängimas 19.-21 maini, kui Kalevi spordihallis peetakse kontrollmänge Hispaania ja Venemaaga.