Kawhi Leonard pärast vigastada saamist. Foto: USA Today Sports
Korvpall
15. mai 2017, 11:25

VIDEO | Kas Golden State'i tsenter vigastas Spursi superstaari tahtlikult? (1)

Möödunud ööl alguse saanud läänekonverentsi finaal pakkus põnevust, närvikõdi ning ühte väga vastuolulist viga ja vigastust. 

Spurs juhtis kolmandal veerandil 76:55 ning kontrollis mängu, kui Warriorsi tsenter Zaza Pachulia tegi vea Kawhi Leonardile. Kuigi publik lasi kõva vilekoori, oli kohtunike otsus õige, sest NBA reeglite kohaselt ei tohi kaitsja viskaja maandumist takistada ning peab jätma talle piisavalt ruumi. 

Vea tulemusel väänas Leonard teistkordselt kolmandal veerandil vasaku jala hüppeliigest. Pärast vabaviskeid lahkus mängija riietusruumi ning platsile enam ei naasnud.

Golden State tegi aga koheselt pärast San Antonio liidri lahkumist 18:0 vahespurdi ning võitis kohtumise kahe silmaga. Leonard vigastas ka eelmises seerias Houston Rocketsi vastu sama hüppeliigest ning pidi läänekonverentsi poolfinaali kuuenda matši vahele jätma. 

Kuigi nii Pachulia kui Leonard eitasid, et tegu oli tahtlik, siis sisuliselt kõikide teiste arvates oli grusiini viga sihilik. Paljud tõid välja, et tsenter astus pärast viske teele minemist tahtlikult paar sammu Spursi mängija suunas ning nende arvates pidi Pachulia teadma, et Leonardi alla astumine võib juba niigi hellale hüppeliigesele veelgi haiget teha. 

Vaata videot ning otsusta ise, kas tegemist oli tahtliku teoga!