Kassim Aidara (vasakul) enam Sillamäe Kalevi särki ei kanna.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
15. mai 2017, 16:49

Jalgpalliliit võttis rahalistes raskustes Sillamäe Kalevi luubi alla (1)

Möödunud nädalal kirjutas Põhjarannik, et Sillamäe Kalevi jalgpalliklubi loobus erinevatel põhjustel leedulase Mindaugas Kalonase ja Prantsuse passiga Kassim Aidara teenetest. Viimase ärasaatmise kohta lausus Sillamäe poolkaitsja Maksim Lipin laupäeval Soccernetile, et "see on vist jalgpalliliidusisene küsimus". See väide ei vasta tõele, küll aga on Sillamäel taas rahalised raskused.

"Jalgpalliliidu litsentsikomisjon on võtnud Sillamäe Kalevi tegevuse eraldi uurimise alla, sest klubi eelarveplaan ei ole praeguseks realiseerunud ja seda on juba mitu korda edasi lükatud," teatas jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht.

"Täna teatas klubi uuest tähtajast, milleks nad loodavad olukorra joonde saada. Oleme kursis, et ka mängijate tasustamisega on probleeme. Teema on muuhulgas arutlusel järgmisel jalgpalliliidu juhatuse koosolekul.

Korra on Sillamäe klubi finantsdistsipliini rikkumise eest jalgpalliliidu poolt ka juba sel aastal karistatud (500 euro suuruse trahviga - M.T.). Nagu teada, siis Sillamäe klubi kõrvaldas meeskonnast hiljuti mitu mängijat, kuid see ei olnud jalgpalliliidu nõue, vaid nende enda initsiatiiv."

Rahalised raskused pole 2014. aastal Eesti meistrivõistluste hõbeda võitnud Sillamäel paraku uus teema, kuid siiani on alati neile lahendus leitud.

Sportlikus plaanis pole Sillamäel samuti midagi hõisata. 11 vooruga on kogutud kuus punkti, millega jagatakse Premium liigas Viljandi Tulevikuga 8.-9. kohta.