Kanada ja Norra kohtumises läks vaatamata ühepoolsele mängule korralikuks andmiseks.Foto: CHRISTOPHE SIMON
Jäähoki
15. mai 2017, 20:01

Jäähoki MM: Kanada ulatas Soomele krahhist pääsemisel abikäe (1)

Jäähoki MMil on kätte jõudnud alagrupiturniiri otsustavad hetked, kui Kanada alistas 5:0 Norra ning aitas sellega tublisti ka soomlasi. 

Eelmises voorus Šveitsilt lisaajal üllatuslikult turniiri esimese kaotuse saanud valitsev meister täna kivi kivi peale ei jätnud, kui norralaste vastu tehti sotid selgeks avakolmandiku kahe tabamusega. 

Teisel kolmandikul eduseis duubeldati ning viimases vaatuses lisati veel üks värav. Lisaks B-alagrupi esikoha kindlustamisele tegi Kanada ka teene Soomele, kes nüüd veerandfinaalikoha kindlustas. Kusjuures viimases voorus lähevad eelnimetatud omavahel vastamisi. 

Teatavasti kaotasid meie põhjanaabrid esimesest kolmest mängust kaks, millega oma seis keeruliseks tehti. Kuigi pärast kehva algust saadi end enam-vähem käima ja krahhist pääseti, siis potentsiaalse veerandfinaalvastase Venemaaga läheks väga raskeks. 

Teises täna peetud kohtumises alistas Taani 2:0 Itaalia, kuid suurt midagi mängus polnud. Itaallased lõpetasid turniiri ainsagi võidu ja A-alagrupi viimasena, Taani leppis samas grupis kuuenda kohaga. 

Täna õhtul peetakse veel kaks mängu, kui Lätil tuleb vastu seista ainsana kaotuseta püsivale Venemaale ning Sloveenia jahib esimest võitu Prantsusmaa vastu.