Anett Kontaveit on jooksvas edetabelis tõusnud 64. kohale.Foto: Stanislav Moškov
Tennis
16. mai 2017, 22:34

Täiendatud kell 22.34!

Anett Kontaveit tõuseb maailma edetabelis taas karjääri kõrgeimale kohale! (6)

Rooma tenniseturniiril teise ringi jõudmisega on kindel, et Anett Kontaveit tõuseb järgmise nädala alguses avaldatavas maailma edetabelis taas karjääri kõrgeimale kohale.

Eestlanna teenis kvalifikatsioonist edasi pääsemisega 30 ning tänase võiduga sakslanna Andrea Petkovici üle veel 60 punkti lisaks. Et jooksva aasta nõrgima tulemusena läheb maha mullu Poitiers'i ITFi turniiril teenitud 25 punkti, saab Kontaveit Itaalia pealinnast praegusele 915 punktile veel vähemalt 65 lisaks. See annab kokku 980 silma ja tuleva nädala edetabelis vähemalt 64. koha - mööda käesoleva nädalaga keegi enam minna ei saa. See võinuks juhtuda vaid juhul, kui pärast dopingukaristusest tingitud pausi taas mängiv venelanna Maria Šarapova Roomas turniiri päris ära võitnuks, kuid ta sai teise ringi mängus Mirjana Lucic-Baroniga kolmandas setis vigastada ja andis vastasele loobumisvõidu.

Kui Kontaveit alistab Roomas veel ühe vastase, paraneb koht veelgi, ehkki esialgu veel mitte suurte sammudega. Küll tähendaks Premier 5 kategooria võistluse esikoht 900 lisapunkti ja kerkimist koguni kolmanda kümne algusesse - see on kõigest statistiline näide turniiri kaalu kohta, jäägem kahe jalaga maa peale. Järgmisena astub Kontaveitile vastu maailma esireket, sakslanna Angelique Kerber. Kokku on Roomas mängimas seitse esikümnesse kuuluvat naist.

Praegu paikneb Kontaveit WTA edetabelis 68. kohal, senine kõrgeim oli mõne nädala eest, pärast Bielis finaali ja Stuttgartis veerandfinaali jõudmist, 65. koht.