Rait RikbergFoto: LAURA OKS
Võrkpall
16. mai 2017, 21:02

Rait Rikberg teenis esimese välislepingu: naine ütles, et mine ja proovi (2)

Täna rõõmustas võrkpallirahvast Rait Rikberg, kes hakkab järgmisel hooajal mängima Belgias Meneni Prefaxise nimelises klubis. 

See on 34aastasele liberole esimene välisleping ning kuigi huvi oli juba aasta tagasi, siis Eestist väljaminek sai teoks alles tänavu. Mõlemal korral aitas teda Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu. 

"Gianni kirjutas mänedžeridele, et libero tahab välja minna. Nemad otsisid ja leidsid," rääkis elevil Rikberg Õhtulehele. "Üks Soome meeskond tundis ka huvi, aga Belgia pakkumine oli hästi konkreetne. Pidin väga kiiresti ütlema ning lepingule alla kirjutama." 

Meneni meeskonna ühegi asjapulgaga Rikberg rääkinud pole, kuid teab, et tegu on kõva klubiga. "Pean ausalt tunnistama, et isikulise kooseisuga pole jõudnud tutvuda. Belgias on kaks tippklubi ja nad soovivad nende järel kolmandaks jõuda. Seda tean, et treener on hea ning minust saaks põhilibero." 

Esialgu läheb koondise tugitala Belgiasse üheks aastaks, kuid alati on võimalus, et jääb välismaale pikemaks. "Vaatame ja plaanime. Loodetavasti jõuan mõned aastad veel profitasemel mängida. Ma ei välista, et korraliku hooaja ja huvi püsimisel jään sinna pikemaks. 

Aga sellele ma ei mõtle. Belgiasse minek on ka minule uus ja huvitav. Võtan aasta korraga ja siis vaatab edasi," kinnitas 15 aastat Tartus mänginud libero. 

Rikberg kiitis enda abikaasat, kes teda otsuse tegemisel igati toetas. "Sellest oli juba eelmine aasta juttu, seega uudis ei tulnud talle üllatusena. Naine ütles, et mine ja proovi. Ta on väga tubli ja ettevõtlik naisterahvas. Ülimalt tore, et ta suudab ka minu peale mõelda. 

Ta jagab mõtlemist, et suudan välismaale minna ning isegi, kui Belgiasse suundumine pole karjääris edasiminek, siis saan veidi teist maailma näha." 

Eesti koondise seis on hea 

Rikberg rääkis ka veidi rahvuskoondise seisust, mille tähtsad mängud algavad järgmisel nädalal. "Seis on täitsa hea. Põhipommitajad Oliver Venno ja Robert Täht on väga heas hoos. Tundub, et ka Kert Toobal on leidnud teise või kolmanda nooruse. Kahju, et Keith Pupartit ja Martti Juhkamit pole, aga loodetavasti suudavad teised mehed kohad täita.

Ükskõik, kes meile vastu tuleb, kas või isegi Venemaa, meie eesmärgid on kõrged ja kindlasti tuleb põnev suvi. Loodame saalis näha hästi palju fänne."